A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

hazafi

/ #245 Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-12 19:12

#98: Jövő Generációja Egyesület - Felhívás az iskolai vezetés részére 

Nagyon boldog lehet miniszterelnök úr, hogy a diktatúra továbbépitésének meg vannak az új emberei az új generáció tagjai között. A legszomorúbb az, hogy maguk fel sem fogják, mit irnak. Nagyon sok ember van Magyarországon, akik egy diktatúra fenyegetettsége alatt éltek évtizedeken át és nagyon azon időszak közéleti megnyilvánulásaira hasonlitanak szavaik. Remélem, hogy a közélettől távol lesznek aktiv éveik alatt, mert ilyen immorális gondolkodásmóddal nem lehet egy demokratrikus ország alkotó személyiségévé válni.

Mondataik még egyértelmű hazugságot is tartalmaznak, ugyanis a diákokat nem az ünnep negligálására, hanem e "meghivástól" való ellenállás megtételére ösztönözték. Miniszterelnök úr ünnepi beszédeinek köze nincs általában az ünnephez, szimplán napi politizálás, igy érthető, hogy a gyermekeknek nincs helye a manipuláló politika szinterén. A pedagógusok jól döntöttek, ez a dolguk. A gyermekeket szabad, alkotó, önérzetes és öntudatos emberekké kell formálniuk és nem a mindekori hatalom fenéknyalóivá.

Magyarország akkor lesz szabad, ha a polgáraik szabadon gondolkodhatnak és döntéseiket maguk hozhatják meg. A jövő generáció nem lesz zsarolható, nem lesz manipulálható. Az lesz a vége ezeknek a kommunista áldemokrata szemfényvesztőknek.