Skateparkot Szentendrére!

vision-street-wear

/ #14 Minden

2015-03-07 18:55

Nem a Görzenált újították fel tavaly egy Vodafone First projekt keretében? Az tuti, hogy nem úgy néz ki, ahogy a képeken látható. Még a tavalyi felújítás előtt voltam ott, teljesen használható volt. Azt ne várjuk el, hogy a csúszócsöveken a festék megmaradjon....

Egyébként teljes mértékben respektálható az a nézet is, hogy általánosabb sportok irányába menjenek el, azokat finanszírozzák közpénzből. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az általános sportok esetében vannak egyesületek, iskolák, ahol edzések is vannak. Ezeket a sportokat lehet gyakorolni órákon is. Pl. egy focipálya korántsem annyira speciális építmény, mint egy skate park.

Jómagam elfogult vagyok az extrém sportok irányában, magam is több, mint 10 évig gördeszkáztam (legnagyobb sajnálatomra kicsit már kiöregedtem belőle), így nem meglepő, hogy szurkolok a kezdeményezésnek. Pláne, hogy 2 évig éltem Szentendrén és akkor bizony nekem hiányzott a skate park.

Egyébként egy ilyen park elég sokféle sportot fog össze, nem biztos, hogy csak néhány ember szórakozása lenne (roller, kori, deszka, BMX, esetleg triál....).

A probléma - mint minden ilyen kezdeményezés esetében - az lesz, hogy éves szinte erre azért költeni kell. Valóban kidobott pénz, ha hagyják tönkremenni. Ha nem csak a kezdeti beruházás, hanem egy folyamatos, városi költségvetésből vagy szponzorokból kiszorított pénzmag erre évente rendelkezésre áll, akkor érdemes belevágni.

Az "emo"-s, piás és vandálos hozzászólásokra nem is reagálnék. Ez ugyanolyan sztereotípia, mint amikor mindent embert adócsalónak titulált az egyik kedvenc politikusunk.