Petíció, katt és szavazz! - Idegenvezetők a ingyenes múzeumi belépésünkért mozgalom

Glasner Gábor

/ #23 Re: Re: Re: A belépő egy levonható költség!

2015-02-16 08:38

#22: Felháborodott - Re: Re: A belépő egy levonható költség! 

 Kedves Újabb Névtelen Felháborodott (érdekes: Ön miért nem vállalja a nevét?)!

Hogyne érteném a névtelen adófizető felháborodását - csak épp nem adok igazat neki.

Ön azt állítja, hogy nem szívjóságból vezetjük a vendégeinket. Így igaz. Ahogy a villamosvezető, a múzeumi teremőr és a kalauz sem szívjóságból dolgozik - mégsem kell azért fizetniük, hogy hozzáférjenek ahhoz a helyhez, ahol dolgozniuk kell.

Ön úgy gondolja, hogy a múzeumnak semmi haszna sincs abból, ha én a vendéget beviszem hozzá. Nyilván nem, a vendég ingyen megy be... Az, hogy a múzeum bevételt veszít ugyancsak nevetséges: hiszen ha az idegenvezető nem hozná a vendéget, akkor nem csak az idegenvezető díját nem kapná meg, hanem a vendégek jegyeinek árától is elesne.

Mellesleg: tessék ennyi pénzért támadni az újságírókat, pedagógusokat, parlamenti képviselőket, stb. is - ők ugyanis ingyen mehetnek be a múzeumokba, lévén a szakmájukhoz tartozik. De félreértés ne essék: mi nem vagyunk annyira agyilag leárnyékoltak, hogy azt kívánnánk, hogy pl. egy pedagógus ne mehessen be ingyen a múzeumba - csak annyit kérünk, hogy a meglévő elv alapján vegyék egyenrangúnak az idegenvezetést is.

Egyébiránt pedig megnézném az Ön arcát, amikor egy külföldi városlátogatás során a helyi idvez elkezdene kalapozni, hogy dobják már össze az ő belépti díját is, mert hiába a csoport, amit hoz, őt nem engedik be ingyen. Megnyugodhat: ilyen elő nem fog fordulni, lévén más országokban az idegenvezetők ingyen mehetnek be a múzeumokba, ha csoportjuk van, akkor ez sosem lehet kérdéses.

Az utolsó mondata a szép magyar populizmus tipikus példája, nem kívánnám kommentálni.

Üdvözlettel a névtelenség mély bugyrai felé

Glasner Gábor