Legyen Kötelező a nem tenyésztésre szánt kutya Ivartalanítása támogatással!


Vendég

/ #19

2015-02-10 20:02

.... elgondolkodtató..... mennyien vannak az ivartalanítás ellen. Miért?

Ha nem szeretném szaporítani a kutyámat, és macskámat miért ne ivartalanítassam? Rövid történetünk: kutyusunk nagyon jó természetű tüneményes kutya. Szerettünk volna még egy kutyát mellé. és ha már szuka akkor legyen neki kiskutyája, és majd utána ivartalanítás. A terv ez volt és meg is valósult, csak egy kicsit másképp, kiskutya ivartalanítás minden megvan. De! Van egy tibeti spánielünk, kerestünk királyfit hozzá. Elkezdett tüzelni, szóltunk a szomszédnak, hogy ne rakja át a kutyáját hozzánk játszani, mert tüzel a kutyánk. Persze, hogy átrakta. Úgyhogy a yorkiját átrakta az én merőben más fajtájú kutyámhoz. A szerencse az egészben, hogy valami csoda folytán összen 1 darab kiskutya született. Természetesen nem került az utcára, hanem az anyjával, és a macskával hármasban karöltve elvonultak ivartalanításra. Így tehát sem a kutyáimtól, sem a macskámtól nem fog kóbor állat sétálni az utcán. Mondjuk nem tudom, hogy mihez kezdtem vola 6-8 kiskutyával, önnhibámon kívül. 

... és akkor ami részemről mellette: nem küzdök a kerítés mellett kankutyákkal,...... nem lett hiperszexuális a yorki vérvonallal rendelkező kutyánk, ..........nem küzd naphosszat izgalmi állapotával, plüssállatokat megerőszakolva........ a szukánk, tüzelő időben nem erőszakolja meg akár a macskát is......elkerüljük a méhrákot (előző kutyánkat műtötték vele)..... elkerüljük a prosztatarákot.....stb

Szeretném megkérdezni, azoktól akik ellenzik, miért? Azt mondom, legyen egy elfogadható ára az ivartalanításnak. Ha az állatorvosok is hajlandók lennének, elfogadható korrekt árat megállapítani, ha csak azok az emberek tennék meg akik eddig csak az anyagi korlátok miatt nem tették meg, akkor már jelentősen kevesebb macska és kutya kóborolna az utcákon. Akik nem chippeltették, azok valószínű be sem oltatják. Azoktól az emberektől egyértelmű, hogy nem várható el. De akik szeretik az állataikat, valószínű megteszik.

...... szóval akár fiú akár lány, azt mondom, ha lehet tegyük meg, én nem bántam meg.