Legyen Kötelező a nem tenyésztésre szánt kutya Ivartalanítása támogatással!

prevenció

/ #5

2015-02-07 18:02

miért nem lenne jó? többek közt:

megnőne a kutyák között a betegségek terjedése, mert az emberek, akik ellenzik nem vinnék többé állatorvoshoz a kutyájukat, hogy ne kényszerítsék rájuk amit nem akarnak így azok nem kapnák meg a kötelező oltásokat sem (így sem viszik el, ez a szám tovább nőne)

egyáltalán nem befolyásolná a szaporítókat, akik elsősorban a baj forrásai, hiszen ők simán kiadnak most is törzskönyvet olyan kutyáknak is, akik keverékek, tehát legalább ugyanannyi vagy még több lenne a beteg, génhibás kutya. sőt, még jobban is járnának így, mert nem lenne ingyen keverék kutya, mindenki venné tőlük egyre többért a hibás egyedeket.

nagyon sok vita van abból, mikor kell ivartalanítani, a legújabb kutatások szerint az 1 éves kor alatt ivartalanított kutyáknál számos rákos és egyéb megbetegedés jóval magasabb százalékban fordul elő felőttkorban. az ivartalanítás némely esetben nem javít, hanem ront az egyed helyzetén. 

amikor ilyen törvények születnek, ahogy az ebadó bevezetésénél is, még több kutya kerül az utcára, mint amennyi addig volt.

lehetetlen ellenőrizni, ott tartunk, hogy azt sem tudják hány kutyában nincs chip, hatalmas összegbe kerülne az egész procedúra, amit inkább megelőzésbe, oktatásba kéne fektetni és támogatni a menhelyeket

az etikai oldalról nem is beszélve.

oktatás, megelőzés! ezt kéne reklámozni