„Éhen fogunk dögleni!”


Vendég

/ #61

2014-11-26 08:17

Tisztelt Szervezők! Nagyon szomorúnak és elkeserítőnek tartom, hogy sokan nem hallatták a szavukat, mikor a kormány bevezette a 16 %-os személyi jövedelem adót és a családi adókedvezményt, mindkettő a magas jövedelműeknek kedvezett. A Pénzcentrum annak idején lehozta, miként emelkedett a nagymértékben a 500 ezer Ft feletti jövedelmek és miként csökkentek a 100-150 ezer Ft körüli jövedelmek. csak a havi 12000 Ft-os adókedvezmény hány embertől vett el több tízezer forintot ( akinek még nincs gyermeke, vagy már nem kap családi pótlékot a gyermeke), és a 16 % több százezret adott az átlag feletti jövedelemmel rendelkezőknek.
A másik a családi adókedvezmény, először is miért különböztetik meg a szegény gyerekeket és a gazdag gyermekeket. Az egyik kap 33000 Ft-ot a másik még 10000 Ft-ot sem. Egy háromgyerekes család akkor tudja teljes mértékben igénybe venni havi 3x33000 Ft, ha évi jövedelmük 7 425 000 Ft (havi 618 750 Ft. ez nem az átlagot jelenti. Valamit korrigált a járulékok igénybevétele a családi adókedvezmény igénybevételénél, de az elfogadhatatlan torzítást nem tüntette el. Miért tűrjük, hogy a kormány nem szereti a szegényeket, és nem is tesz annak érdekében, hogy európai bérek legyenek Magyarországon? Az fogyasztói árak már meghallatták a határon túliakat.
Fordítva ül a lovon a kormány, nem a rezsiköltségek magasak, hanem az átlagjövedelmek vannak a béka segge alatt. Csak a szomszédos Ausztriát nézzük! Ott meg lehet élni az átlagjövedelemből, és hó végén nem kell azon gondolkodni, egyek vagy rezsit fizessek!