Védőnők egymásért, egy célért: a hivatásunk megbecsüléséért!
Vendég |
/ #412014-11-25 19:44A védőnői szakma 40 évvel ezelőtt, amikor én kezdtem dolgozni megbecsült, no nem túl fizetett szakma volt.Az utóbbi években már senki nem törődött a maroknyi " ingyen munkással". A szakmán belül próbálkoztak újítani, de csak vergődés volt. Egyre több feladatot találtak ki vezetőink, ami elsősorban adminisztráció volt. A családokhoz egyre nehezebb lett bejutni, a sok papírmunka miatt elvesztette lényegét az igazi hivatás. Ha adat kellett, majd a védőnők, újabb statisztika, majd a védőnők.Persze a bérrendezésből kifelejtettek.Gondozási tervet írtam egyénre szabottan, tájékoztatót adtam védőoltásokról, a szülővel alá írattam, két példányban, mégsem jelent meg a szülő a megbeszélt időpontban, nem tartotta be a megállapodást. A számítógépbe is adminisztráltam, de közben gyűjtögettem a papírokat, mégsem működött a dolog, ahogy kellet volna. Jeleztem a vezető felé, hogy a gyakorlatban nem működik ez a hivalaloskodás, nem kellene bebiztosítani magamat ezer papírral. Hiába ezt kell tenni. Hivatalos, tértivevényes levelekkel kell bizonyítanom, hogy a szülő megfelelően van tájékoztatva.Milyen egyszerű volt régen: Marika csütörtökön be kel jönni oltásra- és bejött. Az oltóorvos elmondta mi ellen olt, mi lehet a szövődmény, mit kell tenni. Most Oltásidéző, aláírt cetli, hogy tudomásul vette ( el se olvassa), sokszor három felszólítás míg végre bejöttek. Az informatika korában kézzel adminisztrálunk, több példányban aláíratjuk,elraktározzuk. Nem hatékonyabb és a szülők már csak rosszul fizetett hivatalnokoknak tartanak minket akik mindig jelentkeznek valami indokkal. Bevallom azért jöttem el nyugdíjba, mert már nagyon untam kevés fizetésért kérvény benyújtani , hogy bejussak a családokhoz, kiszolgálni felső vezetőségünk újabb és újabb adminisztrációs éhségét. Szurkolok, hogy végre a szakma visszakapja megbecsülését. |
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Töröljék el a kötelező MESZK tagságot
5946 Létrehozva: 2024-03-03
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
976 Létrehozva: 2025-04-25
KÖVETELJÜK a jogi, etikai és tudományos alapok felelösségteljes érvényesülését minden oltás tekintetében!
604 Létrehozva: 2025-04-30
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
408 Létrehozva: 2025-04-18
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
395 Létrehozva: 2025-04-17
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
321 Létrehozva: 2025-04-23
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3719 Létrehozva: 2025-04-02
Helyi védelmet a Monor környékén élő védett és fokozottan védett növény- és állatfajok számára!
195 Létrehozva: 2025-04-28
OG Fluor koncert
193 Létrehozva: 2025-05-14
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
173 Létrehozva: 2025-04-21
Erdők védelméért, állatok élettere megtartása
130 Létrehozva: 2025-05-01
Ne csökkentsék a boldogi óvodai csoportok számát!
120 Létrehozva: 2025-05-09
Irodalomtörténészek állásfoglalása Takaró Mihály Széchenyi-díjjal történt kitüntetéséről
117 Létrehozva: 2025-05-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1277 Létrehozva: 2025-03-30
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
107 Létrehozva: 2025-04-14
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6974 Létrehozva: 2023-07-26
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2347 Létrehozva: 2025-03-04
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
805 Létrehozva: 2025-01-19
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
73 Létrehozva: 2025-04-15
🚶♀️🚴♂️ Biztonságosabb Kéktó sétányt Délegyházán! 🧒🐶
58 Létrehozva: 2025-04-30