Tiltakozás Kertész Ákos, magyarságot sértő megnyilvánulása ellen

ellenzék

/ #136 Re:

2011-09-08 21:32

#132: -

Mivel nem találtam a tiltakozásnál azt, ami ellen tiltakozni lehet, először átfutottam a Vitalap bejegyzéseit, de miután ezek (túlnyomó részük egyhangúsága és primitívsége okán) nem adtak támpontot, ezért megkerestem és elolvastam a feltételezett "megnyilvánulást". Gondolom arról a magánlevélről van szó, amelyiket Kertész Ákos az amerikai Népszavának írt. Feltételezem, hogy a tiltakozást az a mondat váltotta ki, amelyik szerint "a magyar genetikusan alattvaló." Természetesen ez a valóban elég határozott és bántó megfogalmazás nem helyes, mert genetikailag nem meghatározható tulajdonságra utal. Azonban, ha Petőfi Sándorra, Ady Endrére, Vörösmarty Mihályra, József Attilára és a többi halhatatlanra gondolunk és a magyarokat ostorozó, elítélő, sőt sértő kifejezéseikre vagy gondolataikra, és tőlük azokat  -utólag mindenképpen-  hálásan elfogadjuk, akkor talán Kertész Ákost is megilleti az írói szabadság.
A holokauszt felelősségének magyar "kisajátítása" erős túlzás és egyáltalán nem jogos, mert az ukrán, a lengyel, a szlovák és a román felelősség ebben továbbra is megmarad. (Azt se állítsa senki, hogy a német bocsánatkérés elmosta bűneiket!)
Ami pedig a levél baloldalt elítélő mondatait illeti, azokkal talán nem lehet egyetérteni?
Határozottan igaznak tartom a következő mondatait:
"De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret."

A tiltakozást nem írom alá, nem küldöm tovább, mert ez csak viharkeltés egy köpőcsészében, értelmetlenül, egy magánirat miatt.