Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!
Daddy GG |
/ #326 Nem is tudom...2011-09-08 07:51Nem is tudom, hogy magyarázzam el annak, aki nem volt legalább két évig sorkatona, milyen érzés volt számomra, amikor megesküdtem, hogy a hazámat az életem árán is megvédem; ők ezt nem értik meg! Szüleim - mindektten vallásos, intelligens emberek - a katonai eskü után megüleltek és apám sírva közölte, hogy büszke vagyok rád fiam. Nem arra esküdtünk, hogy az MSZMP-t megvédjük, hanem az éppen aktuális HAZÁNKAT, a földet a jázat ahol lakunk. Ma is megtenném, bármikor; természetesen. Igen lehet békében is tenni a hazánkért. Melleseleg a hadsereg nem azért kell, hogy folyamatosan harcoljon, hanem azért, hogy akik nem szeretnek minket, lássák, hogy nem érdemees minket kóstolgatni, mert esetleg dá dá lesz.... Megtanultuk a bajtársiasságot, a kötelező segítségnyújtást, a kitartást, a fegyelmet, a toleranciát, a méltó viselkedést, a bátorságot, a felelősségvállalást, stb. Megtanultunk felnőtt férfiként viselkedni, megjelenni. Igen, taknyos kölykökből férfiakká váltunk; van aki nem.... OK; én nem bánom, ne legyen sorkatonaság; de akkor - nagyon nyugodtan megkérdezném: tessék szíves megmondani: az éjjel nappal dolgozó szülők mindezekre, hol, hogyan mikor tudják megtanítani a gyermekeiket egységes normarendszer szerint? Mindenki játszhat valamilyen szerepet, lehet hazafiaskodni számtalan formában. Azon kívül meg lahat tanulni felkészülni arra a - nem várt - esetre, ha véletlenül valaki(k) el akarnának tüntetni minket. Végezetül ezúton tenném közhírré, hogy kizárólag a katonaságnál lehet mmegtanulni az élet minden területén alkalmazni szükséges magatartás formákat, taktikákat, a támadás és a védekezés alternatíváit. Például a tábornokok, elég ritkán lövöldöznek, de ők akadémiákon tanulják a túlélés és a győzelem fortélyait; aztán pl. elmennek politikusnak, vagy üzletembernek.... A mi gyermekeink hol tanulhatnak meg megküzdeni az élet problémáiva előre tessék mondani? (Sivis pacem, para bellum! - Békében készülj a háborúra!) A legnagyobb harc mindenki számára az élet, folyamatos harc, az életünk függ tőle, mi leyz a végeredmény. Nagyon sok pénzébe kerül az országnak az hogy segítsen a legyőzött honfitársainkon! Mi lenne, ha legalább az alapelvekre felkészítenénk a gyermeeinket! Nekik mi az esélyük, hogy "felékszült harcosként" vívhatják meg az ÉLET nevű harcot tessék mondani? |
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3667 Létrehozva: 2025-04-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1266 Létrehozva: 2025-03-30
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
579 Létrehozva: 2025-04-25
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
391 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
377 Létrehozva: 2025-04-13
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
340 Létrehozva: 2025-04-18
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
302 Létrehozva: 2025-04-23
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2299 Létrehozva: 2025-03-04
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
170 Létrehozva: 2025-04-21
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1837 Létrehozva: 2025-03-20
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
109 Létrehozva: 2025-04-02
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
71 Létrehozva: 2025-04-03
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
565 Létrehozva: 2025-03-27
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
792 Létrehozva: 2025-01-19
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5856 Létrehozva: 2025-03-17
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6944 Létrehozva: 2023-07-26
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
56 Létrehozva: 2025-04-15
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
56 Létrehozva: 2025-04-14