Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Daddy GG

/ #326 Nem is tudom...

2011-09-08 07:51

Nem is tudom, hogy magyarázzam el annak, aki nem volt legalább két évig sorkatona, milyen érzés volt számomra, amikor megesküdtem, hogy a hazámat az életem árán is megvédem; ők ezt nem értik meg!
Szüleim - mindektten vallásos, intelligens emberek - a katonai eskü után megüleltek és apám sírva közölte, hogy büszke vagyok rád fiam. Nem arra esküdtünk, hogy az MSZMP-t megvédjük, hanem az éppen aktuális HAZÁNKAT, a földet a jázat ahol lakunk. Ma is megtenném, bármikor; természetesen.
Igen lehet békében is tenni a hazánkért.
Melleseleg a hadsereg nem azért kell, hogy folyamatosan harcoljon, hanem azért, hogy akik nem szeretnek minket, lássák, hogy nem érdemees minket kóstolgatni, mert esetleg dá dá lesz....
Megtanultuk a bajtársiasságot, a kötelező segítségnyújtást, a kitartást, a fegyelmet, a toleranciát, a méltó viselkedést, a bátorságot, a felelősségvállalást, stb.
Megtanultunk felnőtt férfiként viselkedni, megjelenni.
Igen, taknyos kölykökből férfiakká váltunk; van aki nem....
OK; én nem bánom, ne legyen sorkatonaság; de akkor - nagyon nyugodtan megkérdezném: tessék szíves megmondani: az éjjel nappal dolgozó szülők mindezekre, hol, hogyan mikor tudják megtanítani a gyermekeiket egységes normarendszer szerint?
Mindenki játszhat valamilyen szerepet, lehet hazafiaskodni számtalan formában.
Azon kívül meg lahat tanulni felkészülni arra a - nem várt - esetre, ha véletlenül valaki(k) el akarnának tüntetni minket.
Végezetül ezúton tenném közhírré, hogy kizárólag a katonaságnál lehet mmegtanulni az élet minden területén alkalmazni szükséges magatartás formákat, taktikákat, a támadás és a védekezés alternatíváit. Például a tábornokok, elég ritkán lövöldöznek, de ők akadémiákon tanulják a túlélés és a győzelem fortélyait; aztán pl. elmennek politikusnak, vagy üzletembernek....
A mi gyermekeink hol tanulhatnak meg megküzdeni az élet problémáiva előre tessék mondani?
(Sivis pacem, para bellum! - Békében készülj a háborúra!)
A legnagyobb harc mindenki számára az élet, folyamatos harc, az életünk függ tőle, mi leyz a végeredmény. Nagyon sok pénzébe kerül az országnak az hogy segítsen a legyőzött honfitársainkon!
Mi lenne, ha legalább az alapelvekre felkészítenénk a gyermeeinket!
Nekik mi az esélyük, hogy "felékszült harcosként" vívhatják meg az ÉLET nevű harcot tessék mondani?