Az izraeli nagykövet és nagykövetség azonnali kitiltása

Swarci

/ #130 Re:

2014-07-25 11:53

#103: -

Hamasz alkotmánya:

11. Cikkely:

Az Iszlám Ellenállási Mozgalom hiszi, hogy Palesztína földje egy Iszlám Waqf (Iszlámnak szentelt terület), ami a jövő muszlim generációké ítéletnapig. Sem egészben, sem részben nem szabad feladni. Sem egy arab ország, vagy az összes arab ország, sem egy király vagy elnök, vagy az összes király és elnök, sem egy szervezet, vagy az összes, legyen akár palesztín akár arab, rendelkezik ezzel a joggal. Palesztína az Iszlám Waqf része, amit az ítéletnapig a muszlimok nemzedékeinek szenteltek. Tehát ki állíthatja, hogy az itéletnapig képviselheti a muzulmán generációkat?

Ez a törvény az, mely az iszlám sharián belül Palesztínát kormányozza, csakúgy mint bármi más földet, amit a muszlimok erővel meghódítottak, mivel (az Iszlám) hódítások korában, a muszlimok az ítéletnapig az elkövetkezendő muszlim nemzedékeknek szentelték ezeket a földeket.

Ez így történt: Amikor az iszlám hadseregei meghódították Szíriát és Irakot, küldöttséget szalasztottak Umar bin-el-Khatabhoz, a muszlimok kalifájához, és megkérdezték tőle, hogy mi legyen a meghódított földeknek a sorsa- osszák-e fel a katonák között, vagy pedig hagyják meg a tulajdonosaiknak, vagy esetleg valami más? Miután Omar bin-el-Khatab, a muzulmánok kalifája beszélt a a próféta társaival, Allah áldja és könyörüljön a lelkén, úgy döntött, hogy hagyják a területet a tulajdonosaik kezében, akik hasznát veszik a gyümölcseinek. Ugyanakkor a föld valós tulajdonjogáról, és a földről azt a döntést hozták, hogy az ítélet napjáig a muszlim nemzedékeknek kell szentelni. Akik a földön élnek, csak azért vannak ott, hogy gyümölcseit élvezzék. Ez a Waqf addig fog létezni, amíg a föld és a mennyek léteznek. Bármiféle Palesztinát érintő, az iszlám sháriának ellentmondó módszerérvénytelen.