Tégy a szexista reklámok ellen

Szerintem

/ #77

2014-04-03 20:00

A pénztárcád nem egy ember, aki nemet mondhatna. A releváns példa az, hogy ha egy férfi nem rejtegeti a gazdagságát, nem tartja a garázsban a kocsiját, nem ócska ruhákat hord, nem mutatja magát szegénynek, akkor azzal azt jelzi, hogy "szeretné", ha egy nő érdekből hozzámenne és eltulajdonítaná a vagyonát. Hiszen provokált azzal, hogy kirakatba helyezte. Tarthatta volna elzárva is. Azt pedig hagyjuk figyelmen kívül mit vár, mit hisz menet közben a férfi. Az ő személye lényegtelen. Vannak ilyen nők, tudhatná, elővigyázatosnak kellett volna lennie.
"Ilyen jelenségek ellen naív dolog tüntetni, a büntetéseket az egekig fokozni és stb. Hidd el, az elkövető is nagyon jól tudja, mit szabad és mit nem."
Ha te nem vagy elkövető, miért véded őket és miért zavarna az egekig fokozott büntetés? Én veled ellentétben ebben látom a megoldást. Egyébként az áldozatok viselkedésének jelentősége fokozható az egekig, olyannyira, hogy télikabátban, fényes nappal megtámadott nőket vonnak felelősségre. Egy nő átlagban sok férfinél lesz gyengébb továbbra is, akik, mint utaltál rá, amúgy is tudják, mit lenne szabad és mit nem, ennek ellenére követnek el visszaéléseket. Az öltözet sokszor lényegtelen. A férfi eleve úgy indul el, hogy elkap valakit. Egy normális férfi mellett bikinis csajok is sétálhatnak, érti, hogy a nem az nem.
"Ha kihívod magad ellen a sorsot, az előbb fog rád lecsapni, mint arra aki képes és halandó saját magára is vigyázni."
Senki nem hívja ki maga ellen a sorsot. Ez nem sors, vagy következmény kérdése, az áldozat gondolom világosan kifejezi nemtetszését, az elkövető ezt veszi semmibe. Gondolod egy talpig fekete apácaruhát nem lenne képes semmibe venni? Erre jó példa a Közel-Kelet, ahol szintén megerőszakolják a nőket, olyankor is, ha a bokájuk sem látszik. De lényegtelen szemponton vitatkozunk. Az, hogy egy nő testének hány százaléka fedetlen, semmiféle tettlegességre nem lehet ok.
"El lehet képzelni egy szép új, virágokkal beültetett mesevilágot, de a valóság közel se így működik.Olyan ez, hasonló, mint amikor a kommunisták azt képzelték, hogy majd szépen kitermeli magát a szocialista embertípus."
Miért is nem tud úgy működni, hogy a férfiak ne mentegessék azokat a férfitársaikat, akik amiatt, mert képtelenek uralkodni magukon, vagy túl nagy a jogosultságérzetük, más emberek jogait és önrendelkezését veszik semmibe? Míg ilyenek vannak, vigyáznunk kell, de hiába a legnagyobb óvatosság. Én akkor sem járnék kihívó ruhákba, ha nem lennének ilyenek. De megnyugtatna a tudat, hogy megtehetném, mert olyan elrettentő büntetést kapna minden ilyen elkövető, ami százszor is átgondoltatná vele, megéri-e molesztálnia egy egyértelműen tiltakozó nőt.
(És megint tárgyakhoz hasonlítod az emberi testet. Ha kiteszed a bőröd nagyobb felületét, odamehet hozzád egy hatalmas homoszexuális férfi, és oda se figyelve, mit mondasz neki, pont úgy foghat és vihet, ahogyan a megtalált pénztárcáddal tehetné? Na ne már. Ezt te komolyan gondoltad?)