Válasszunk állatbarát önkormányzatokat!

Fekete Mária

/ #36 Re: Re: A kutya nem ember!

2014-03-12 09:12

#29: Mandy - Re: A kutya nem ember!

Nem gondolod, hogy finoman szólva is durva dolgokat firkálsz?!

 

Emberi érzelmekről és értékekről nincs értelme egy állat esetén beszélni! A kutyák, ahogy a többi állat is ösztönök és állati érzelmek elegye, nincs erkölcsük. Amikor felül kerekednek az ösztönök, akkor bizony tragédia is lehet a vége. Az állatokat megismerni kell és elfogadni őket ösztönlény mivoltukban és nem felruházni őket olyan emberi érzelmekkel, amik hiányoznak a saját életedből.

A csövesek rontják a városképet?! Nem akarod esetleg elaltatni őket?! A sok felelőtlen gazda által hátrahagyott kutyagumi sokkal jobban rontja a városképet!

 

Az 1 %-kal kapcsolatosan bődületes baromságot írsz. Jómagam egy madarász egyesület titkára vagyok, mi is gyűjtünk egyszázalékot oktatásra és gyermek programokra, csupán 2 feltétele van:

1. Nem lehet adótartozása a szevezetnek

2. Ki kell tölteni egy űrlapot és határidőre visszaküldeni az adóhatóságnak.

Nem egy bonyolult dolog, akinek ez sem megy, az vessen magára!

 

Jogszabályok vannak bizony, csak a betartatással kezdődik a gond. Ha az önkormányzatok el tudnák érni, hogy minden kutya chipes legyen a területükön és szerepeljen a nyilvántarartásban, akkor a kóbor kutya kérdés pár év alatt nem is létezne.

Persze nem akarásnak nyögés a vége!

Ha létrehoznának minden önkormányzatnál egy szervezetet, amit hatósági jogkörrel ruháznának fel, és szépne végig járnának minden házat, lakást, ellenőriznék, hogy van-e kutya, van-e chipje, lajstromba lett-e véve, ha nem akkor helyszíni chipelés, felírás és természetesen bírság. Én szívem szerint kiegészíteném a nyilvántartásba vételi kötelezettséget a macskákkal is.

Szóval ha a területen minden állat szerepelne a nyilvántartásban, nem tudnák csak úgy kitenni. Ha kutyát találnának, szépen hazavinnék a chip alapján és egy vaskos csekk kíséretében visszaadnák a gazdájának. Pár év alatt javulna az állattartási fegyelem, nem lenne kódorgó gazdás kutya és nem lennének kidobott állatok.

Akinek ivaros szukája van, annak minden évben el kéne számolni a szaporulattal, az elpusztult állatról pedig állatorvosi igazolás kéne.

Jogszabály van, de annyit ér, amennyit betartanak belőle! Véleményem szerint a szigorú betartatásért és annak ellenőrzéséért kéne kampányolni, nem tüneti kezelésekre pénzt gyűjteni. Magát a betegséget felelőtlen állattartásnak hívják, a töménytelen gazdátlan állat ennek csak a tünete!