Petíció Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatához

Friss egri lakos

/ #15 Vélemény és észrevétel

2014-02-19 18:43

Korábban sokat jártam Egerbe, akkor sokszor megfordult a fejemben: szép kisváros, jobb mint Budapest. A sors úgy hozta, hogy végül ide költöztem,(kb. tíz éve) persze okkal! A külső területek kezdtek szemetessé válni, látszott, hogy elhanyagolják, nem gondozzák.
A patakba épített kerékpárút kifejezetten rossz ötlet, nem fogja senki sem használni, ráadásul balesetveszélyes, főleg akkor, amikor a patak megárad, minden áradás után rögtön takarítani fogják? Kötve hiszem!
Igaza van Ibitubának, amikor azt írja: Eger "ékszerdoboz, patinás egyedi" jellegét elveszíti, igen ékszerdoboz volt és egyedi, más városban nincs és nem volt ilyen látvány. Kár a szoborcsoportot elvinni a helyéről .A ronda áruházat kellett volna kisajátítani és lebontani, a tér szellősebb lett volna, legfeljebb a szoborcsoportot át lehetett volna helyezni az áruház helyére. Ez a megoldás még mindig jobb lett volna, mint a szobrot eldugni a Szúnyog közbe, ráadásul az Önkormányzat urainak a szemét nem szúrta volna a pacik feneke!
Itt jegyezném meg, hogy a jelenleg folyó építkezés nem csak a környezetét, hanem a teherautók által a távolabbi környezetet is szennyezi, amivel nem törődik senki, pedig kellene, mert az érvényes rendeletek kifejezetten tiltják a közterületek szennyezését.
Kivitelezés címszó alatt a kivitelezők nem törődnek alapvető dolgokkal, pl: tűzoltók és mentők vonulási útvonalainak biztosításával pl: Szenátorház és környéke!