Az akác legyen hungarikum!

Agymosás?!

/ #3063 Gondolkozzunk el mindezen!

2014-02-19 00:23

Ellenzik és támadják az akácot, mert nem őshonos, valamint agresszív fa, és említik a nitrogénnel való kapcsolatát. Na de ennyiben ki is merült a negatív oldala!

Viszont annyi pozitívumot kapott tőle Magyarország és a magyar emberek (és kapnak tőle mind a mai napig), hogy most ránk van szüksége, hogy mi álljunk ki mellette és védjük meg akácosainkat, akácfáinkat.

Sok család él meg belőle, mert nemcsak kiváló mézelő, hanem tűzifának is első osztályú. Tökéletes szerszámnyél, küszöb, lépcső és faanyaggá, bútoranyaggá dolgozható fel, készíthető belőle. Virágja salátaként fogyasztható, és illata is magas élvezeti értéket nyújt az erdőbe kirándulóknak.
Továbbá megköti a homokot, futóhomok. Annak idején Mária Terézia uralkodása idején Tessedik Sámuel karolta fel és terjesztette el országunk területén. Igénytelen fa, ezért otthagyott bányahelyeken, sziklásabb hegyekben is képes megmaradni, és az elhagyatott területet széppé varázsolni.

Ha veszélybe kerülnek akácosaink, akkor veszélybe
kerül méhcsaládjaink élete, és így közvetetten a mi életünk is. Einstein mondta azt, hogyha a méhek kipusztulnak a földről, akkor az emberiségnek csak évei vannak hátra. És már most tömeges a méhpusztulás a világon! Ne adjunk meg ennek még csak az esélyét sem, hogy Magyarországgal is ez történjen.

Németországban 1998-ban külön kordonokkal védték az akácfákat amikor a főiskolával kirándulni voltunk. Franciaország, a Magyarországot érintő akáchelyzet hallatára, azonnal akáctelepítésbe fogott! Tönkre tették Magyarországot (iparunk már alig), de a mezőgazdaságot, az állattenyésztést, az erdészetet, saját családjaink megélhetését azt már nem hagyhatjuk.

Az ezüstnyarat azt lehet telepíteni, az őshonos ugye? A szöszeire az emberek olyan allergiásak, hogy állandóan vakarják tőle az orrukat. És értéke közel sem ér fel az akácéval!

Miért kell Magyarország családjainak, egy egész nép életét teljesen ellehetetleníteni minden területen? Miért vagyunk mi útban mindenkinek, amikor a történelem során is mi védtük meg egész Európát a támadásoktól stb.? Ez a hála és köszönet mindezért? Köszönjük szépen ezeket a sorozatos reformokat az illetékeseknek, a mi Mennyei Atyánk jóságukat százszorosan fizesse Nekik vissza.

Zoltán