Az akác legyen hungarikum!


Vendég

/ #1737

2014-02-12 23:06

Trianoni megcsonkításunkat és kirablásunkat követően,eddig is több eredményes támadás történt nemzeti értékeink megszerzésére vagy elpusztítására. A II.világháborúval összefüggő veszteségeink,a "proletár" diktatúra dühöngéseinek megtépázottsága után, nyugatbámuló,lebutított földieink bevették a szabad világról és polgári demokráciáról szóló maszlagot. A "módszerváltás" kegyetlenebb tarolás nyo-
mait hagyta maga után,mint a tatárjárás vagy a török-
dúlás. Azonban nincs meg-
állás,nincs könyörület. Iparunkat így vagy úgy megszerezték és leállították, lebontották, a korszerűbbeket ki is vitték.Még jó, hogy a helyét sóval be nem hintették,mint a rómaiak Karthagot.Az Antall-kormány idején 10000,-Ft.-ot kapott az a gazda, aki levágta a tehenét.Kvótákat találtak ki a szőlőterületekre,emiatt sok szőlőskert, leginkább az Alföldön, sivatagi homokbuckává vált.Hová lettek a szabolcsi jonathán almások?Valamint sok-sok gyümölcsfa?: Kisebbségi "vállalkozók" járták a vidéket, s ahol diófát vagy cseresznyét láttak,kivágták és vitték. Ki nem hallott és hall közülünk még manapság is tarra vágott erdőkről?!: A külföldi tulajdonos környezetkímélés címén hőerőművében tüzeli el jobb sorsra érdemes fáinkat.A zsebszerződésekről gondolta volna-e a kiüresített zsebű és lelkű,öreg paraszt,hogy éppen most adja el bagóért a maga,a fia és unokája szülőhazáját?! Most meg itt van ez a kilátásba helyezett akácírtás. Mivel Európa akácfaállományának több mint fele hazánkban található,mi juthat rögtön eszébe egy magyar embernek, ha nem az, hogy a tervezett intézkedés egyértelműen a mi akácosaink megsemmisítésére irányul?!
Más országok érintettsége,hozzánk képest, csak formális
lehet.Eddigi tapasztalatokból tudjuk,hogy ezek meg általában hatalmi vagy haveri alapon ki is bújnak a végrehajtás kötelezettsége alól. Mi pedig ugyanakkor nemzeti vagyonunk jelentős hányadát veszítjük el,csak a faállományt tekintve is,s megszünne annak a híres magyar akácméznek a forrása,amire méltán vagyunk büszkék,mely különleges minőség a maga nemében. Ezzel anyagiakban nehezen kifejezhető,érzékeny veszteség érné nemzetgazdaságunkat és a sokezer magyar méhészt megélhetésében, szeretett szakmája hivatásszerü művelésének erőszakos, értelmetlen megakadályozása miatt.
Ha megeshetne ez a gyalázat rajtunk,joggal érezhetnénk,hogy ezentúl már semminket sem vagyunk képesek megvédeni.Nincs hova hátrálnunk.