Kiállás R. L. Braham mellett

Mayer_ur

/ #7 Horthy és rendszere sem demokrata nem volt, sem keresztény

2014-02-02 16:30

A II. Vh.-ban az angolszász demokráciákkal Hitler szövetségeseként hadban álló, hadviselő állam, valamint annak államfője nem lehetett demokrata.

Saját gyermek-, fiatal-, közép-, idős- és szépkorú állampolgárai százezreinek jogfosztását, kifosztását, majd halálba küldését jogszabályilag előíró, és mindezeket államhatalmilag végrehajtó állam, valamint annak államfője nem lehetett keresztény.

Horthyra és az 1920. március 1-tõl 1944. október 16-áig kormányzása alatt álló Magyar Királyságra mindkét feltétel igaz, ezért sem Horthy, sem az akkori Magyar Királyság nem lehetett sem keresztény, sem demokrata. Klerikálfasiszta már annál inkább!

Orbán Viktor és pártja ezt a klerikálfasisztoid államfőt és államot tekinti példaképének, azok egyértelműen demokráciaellenes ill. mélységesen keresztényietlen elveit és gyakorlatát nem elítéli, hanem elhallgatja - sőt: letagadja. Ezért sem Orbán Viktor, sem pártja nem lehet sem keresztény, sem demokrata. Klerikálfasiszta már annál inkább!

Ha az Európai Néppártban többségben vannak a valódi keresztények és valódi demokraták, akkor az EPP hamarosan kiveti a sorai közül mind a Fidesz, mind a KDNP nevű újhorthysta, klerikálfasisztoid képződményt. Konrad Adenauer és Robert Schuman biztos nem teketóriázott volna sokat velük!