TABÁN megmentése


Vendég

/ #165

2011-05-16 16:21

Szeretném, ha nem lenne több zöldfelületet lefedő kínai térkő. Szeretném, ha nem lenne több japán turista. Szeretném, ha nem lenne trafik, lottózó, lacipecsenye sütő, szétdobált műanyag pohár, bűzölgő WC a mostani zöld Tabánban.
Amennyiben érdekli a turistát Magyarország 22 borvidéke, hát nosza látogasson el oda! Nézze meg a vidéket. Miért kell mindent a fenekük alá hozni a fővárosba? Tudom, hogy a városnak több funkciót is be kell töltenie és a kapitalista, mindenből csináljunk pénzt, harcoljuk le a környezetet attitűd nézőpontjából mit sem számítanak azok az értéke, hogy ha például egy helyen, mint a Tabán is, éppen az az érték, hogy nincs semmi! Legalábbis olyan amiből pénzt lehetne csinálni. helyette vannak elvadult gyümölcsfák, játszótér, padok, pokrócon piknikezők, kutyákat sétáltatók. Tudom ez kevés, hisz ahogy Bojár A.I. is mondja: a Tabán üresen áll, kihasználatlan. Én szeretném is, ha az is maradna és ha nem csökkenne Budapest misztikus, rejtelmes, sejtelmes helyeinek száma. Mert, akik a 22 borospincét tervezik, azok tökéletesen tudják, hogyan kell a romantikát kiirtani egy városból és helyette a tőkének lehasaló, mű és mesterkélt "élményeket" nyújtani.

Sajnos nem ismerem a Várkert Bazár tulajdonviszonyait, de attól remekebb már meglévő helyet a 22 borvidék bemutatásához azt hiszem nehezebb lenne mutatni Budapesten. Azért kellene inkább lobbizni és nem hagyni teljesen tönkremenni.