A forgalombénító budakalászi csomópont megoldásáért!

budakalaszi dolgozo

/ #35

2013-09-18 21:21

Bocs, mellenyultam.
Szoval az a baj, hogy a forgalomlassitasnak ott van ertelme, ahol van teljesen kivalto elkerulo ut annak a forgalomnak, aki ezt hasznalja.
Jelen esetben a kovetkezokeppen nez ki a reggelunk: Pomaz, Szelistye tulso vege utanrol indulas, majd egyik suli Pomazon, majd en kiszallok Budakalaszon, mert ott dolgozom, majd masik gyerek Bekasmegyer suli, majd utana megy a parom dolgozni Del-Budara. Ezt aztan se kerulovel, se tomegkozlekedessel nem lehet kivaltani, nem is arrol van szo hogy 1 auto 1 ember.
Amikor Martonvasaron szivatta'k halalra az osszes autost, aki nem ment fel az M7-re (mar az elozo falu kijaratanal allt a sor, es kezi (rendori!) iranyitas a kozpontban, hogy csak a keresztforgalmat engedjek), akkor annak van legalabb valami lathato celja. De a Kalasz kornyekiek a kornyeken dolgoznak-tanulnak leginkabb.
Ja es biciklivel egyedul me'g el merek menni ezen forgalom mellett, de a gyerekkel mar nem, Pomaz vegetol (amig van mellekutca) Szt.Istvan telepig nincs alternativa. Es normalis utpadka sem, csak az aszfalton remelni, hogy nem jon eppen rosszul lato autos arra.
Raadasul ugy van a keresztezodes kitalalva, hogy amikor a hev mar engedhetne az autokat, akkor elobb jon a 11-es felol Budapest fele kanyarodok savja, majd a Pomaz-Bp tengely ketiranyban, es csak ezutan johetne a Pomazrol balra kanyarodok, de addigra rendszerint megjon me'g egy hev. Es utana "termeszetesen" megint az jon, hogy utolso ez az irany. Tiszta rohej, hogy a sorompoknal ki kell tenni egy tablat, ha 10 percen tul zarva tarthato, itt meg lazan okoznak 10 percen keresztuli pirosat (nem azt, hogy nem jutok at en, a sor kozepen, hanem hogy egyaltalan, egyetlen auto se mehet addig az adott iranyban!).
Tudomasul kene venni, hogy B.kalasz olyan foldrajzi helyzetben van, hogy sokak szamara tulajdonkeppen kikerulhetetlen. Ennek azert az elonyet is boven elvezi a varos. Akkor miert nem lehet legalabb azt megtenni, hogy a szukseges merteknel (atereszto kepesseg) ne lassitsanak tobbet? A lamparendszer bevezetese ota csak kisebb a forgalom (draga benzin miatt sokan letettek), de a helyzet egyre rosszabb. Nyaron me'g elmegy, de ha beindul a suli, nincs annyira elkenve a forgalom, plusz ott van ugye a sajat egyik iskolajuk, na aki oda hozza a gyereket, az 2x megy at helyikent ezen a keresztezodesen a reggeli csucs kellos kozepen.