A GEO-nak Székesfehérváron a helye!


Vendég

/ #20 köszönet és bíztatás a folytatáshoz...

2013-05-29 20:24

Kedves Kollégák,
és Mindenki, aki aláírta a petíciót a GEO Fehérváron maradásáéert, s aki hozzászólt a témához!
Igazán köszönöm (nemcsak a magam nevében) kiállástokat, aláírástokat! Megható és jól esik. És nem hiábavaló.
Elhihetitek, megtesszük itt a GEO-ban, ami ránk tartozik. Most mindenekelőtt végezzük a soros munkánkat, például terepgyakorlatot tartunk, meg viszgáztatunk, meg az adminisztrációs teendőket végezzük... nem sorolnám (de tegnap csak éjjel fél kettőkor sikerült megírnom utolsó levelemet).
A helyzet komoly és mielőbbi döntést kíván, mert a bizonytalanság fenntartása a legnagyobb veszély.
A honlapunkra csak a szikár tényeket tesszük ki. Igen nehéz a média segítségével felkorbácsolt indulatokat kezelni... Szeretnénk itt maradni Fehérváron, ugyanakkor az oktatás eddigi színvonalát, a selmeci hagyományokat, az értékeinket, a jó viszonyt a soproni és más kollégákkal megőrizni. Nehéz mutatvány, de én még bízok ebben, mert ha magamban ezt feladom, akkor tényleg vége.
Bízzatok ebben, segítsetek ahol és amiben tudtok. Leginkább azzal, hogy jól végezzük a ránk bízott, magunkra vállalt feladatot.
Ezer dolog van, amit a szakmában, egyáltalán mai magyar élethelyzetünkben okosan meghányva-vetve (ahogyan József Attila szerette volna) meg kellene vitatni... ilyen az alkoholizmustól a GNSS oktatásáig sok minden. Lehet, ez a sokk, ami minket ért, éppen egy ilyen igazi párbeszédet indít el...
Külön köszönöm a 4-es hozzászólónak címzett kommenteket. Magam is szívesen elbeszégetnék a 4-es számú kollégával - várom privát email-jét.
Jó szerencsét!
Busics György
egyetemi docens
NymE GEO