Az alsós olvasókönyvek se legyenek tartósak


Vendég

/ #14 olvasókönyv petíció

2013-05-22 13:57

#9: -

Ezt a levelet egyszer elkezdtem megválaszolni, de elszállt közben :(

Kedves Támogató!

Sajnos tudjuk, hogy nem minden iskolába jutott el a petíció híre. A nyilvános adatbázisban eleve nincsennek benne a tagintézmények, csak a központok. Tovább szűkül a kör amiatt, hogy elveszünk a zajban, levélszemétben landolunk sok iskolában. Nem meixneresek, és azt gondolják felületes ránézéssel, hogy nem tartozik rájuk. Biztosan vannak iskolák, ahol a vezetők nem akarják/merik továbbítani a kollégáknak. És van, ahol tudnak ugyan róla, de nem tartják fontosnak, sürgetőnek. Majd csak lesz valahogy, hátha maguktól is eltekintenek ettől az oktatásirányítók, stb. S nem utolsósorban vannak, akik félnek. Sokan, és nem minden alap nélkül :(

A média javaslatod természetesen nekünk is megfordult a fejünkben, de kénytelenek voltunk elvetni. Sajtóból mára csak a két szélsőség maradt. A kormánypárti nem is nagyon akarna nyilvánosságot biztosítani egy kormányzati szándék módosításának, a rendeletben foglaltak visszavonását célzó kezdeményezésünknek. Az ellenzéki sajó biztosan hajlana erre, de a kormányt ez éppen hogy eltántoríthatja a visszalépéstől. (Akkor, csak azért sem!) Maradunk szakmai keretek között. Póbáljuk mozgósítani a civil hálózatainkat, szakmai kapcsolatainkat. Az érveink meggyőzőek, igazából ezeknek önmagukban is elégnek kellene lennie.

Próbálkoztunk még a tankönyvkiadókkal. A TVOT (Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete) aláíró, támogatja a kezdeményezést. A kiadók viszont, nem. Sokat segíthettek volna, hiszen aktív csatornáikon, ügynökhálózatukon keresztül nálunk jóval szélesebb körben és hatékonyabban juttathatták volne el a felhívást az iskolákba. Kezdetben nagyon meg is örültek. Nem csak az üzleti szempontok miatt. Nekik is sok kolléga panaszkodik, ők sem nagyon tudják, hogyan dolgozzák át az olvasókönyveket tartóssá. A szakmai ellenérvek a kiadóknál fókuszálódnak. Volt nagy kiadó, aki kezdetben, hogy ne legyen másodhegedűs, pusztán támogató, már kérte a társkezdeményezői szerpkört is (AP). Végül mindegyik kiadó kihátrált. Ugyan üzleti érdekük is lehetne, de a meglévő piaci pozícióik megtartása fontosabb a szakmai érveknél... De azért szurkolnak nekünk :)

 

Köszönve a támogatást és hozzászólást:

 

csorba józsef