A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

Vihar1953

/ #867

2013-05-01 08:57

Teljes egészében egyetértek a petíció tartalmával. A holokauszt ténye, mint az egyetemes történelem egy korszakának megrázó eseménye, nem kérdőjelezhető meg, ahogy jónéhány hasonló nagyságrendű, véres, népírtó és népkínzó történelmi időszak - ezekből néhányat a petíció is említ - sem.
Azonban az akkor élt generáció, beleértve az elszenvedőket és az elkövetőket is, lassan teljesen kihal, ezzel végérvényesen lezárul egy korszak, történelmi tananyaggá válik, amelyet ismerni és amelyből okulni illik.
Ezért vissza kell utasítani minden olyan jelenséget, amely a kollektív bűnösség elvén alapulva, a jelenlegi, a holokauszt időszakában meg sem született generációk felelősségét szeretnék legalizálni. Nincs miért bocsánatot kérnünk, nem is érzünk erre okot, vagy morális alapot. Különösen irritálnak azok a mesterségesen generált "hisztik", vagy "műbalhék", amelyek a nekik nem tetsző és általuk szándékosan félremagyarázott és elferdített, véleménnyilvánítások tartalmát az antiszemitizmus vádjával illetik!