Tiltakozunk a Lukács Archívum szétszedése ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
andrás
No pasaran.
Ne hagyjuk.
Reszleges egyet (nem) ertes.
A peticiot alairtam, mert a legtobb reszevel egyetertek.
De szeretnem kijelenteni, hogy az utolso mondataval ("Bízva az illetékesek megértésében és megfontoltságában") ABSZOLUT nem ertek egyet es ABSZOLUT nem bizom az illetekesek megerteseben es kulonosen nem megfontoltsagaban.
[Miert kellett ezt odairni? TUDJUK, hogy a lopas utan megmaradt penz stadionokra kell.]
Néha sajnálom, hogy ezen a siteon nincs like ikon
Egyetértés -- némi korrekciókkal
Szakmailag és világnézetileg kevéssé kötődöm Lukács filozófiájához, de jelentősége iránt nincs semmi kétségem. Bár úgy gondolom, hogy a petíció e tekintetben kissé túlzóan fogalmaz, más tekintetben viszont túlságosan enyhén: a döntéshozókat nem döntésük megfontolására, hanem visszavonására kellene felszólítani!
Lukács Archívum nem az MTA BTK Filozófiai Intézetéhez tartozik
A Lukács Archívum és Könyvtár nem az MTA BTK Filozófia Intézethez tartozik, a könyvtár és az archívum költöztetéséről és a Belgrád rakparti Lukács-lakás kiürítéséről más illetékes dönteni.
Re: Reszleges egyet (nem) ertes.
#11: - Reszleges egyet (nem) ertes.
Ez puszta rombolás. Soha nem lesz belőle még stadion sem.
Egy ponton kénytelen vagyok helyesbíteni a petíciót - minden mással egyetértek. Eddig nem került nyilvánosságra, hoyg ki hozta ezt a szégyenletes döntést - sőt, magáról a döntésről is csak a sajtó tudósított. De a Filozófiai Intézet nem hozhatta, mert nincs rá hatásköre. A döntnökö(ket)t az akadémiai hierarchiában sokkal följebb kell keresni. A Lukács Archívum jelenlegi felettese az Akadémiai Könyvtár főigazgatója. Vagy ő, vagy nála is feljebb.
Nehogy már valaki elgondolkodjon róla, miért éheznek Magyarországon a szegények. Olcsó és szánalmas próbálkozás ez a fasiszta kormány részéről.
Re:
Így van: a LAK az MTA Könyvtár és Információs Központhoz tartozik, a petíció elindítói ebben tévedtek; és legjobb tudomásunk szerint végleges döntés sincs, csak egyértelmű szándék. Reméljük, a petíció megakadályoza a végső döntést. Köszönet a szerzőinek és aláíróinak.
Miért is írtam alá a Lukács Archivum bezárása elleni petíciót? Talán azért, mert Párizsban járva, csupán az ő neve képviselte hazámat, ha a Szajna partján több ezer kötet szerzőjét kerestem. Talán azért, mert 70 évesen kiállt a magyar forradalom mellett, holott ő tudta kikkel szállt szembe. Talán azért , mert abba a snagovi deportba születtem, ahogy Nagy Imre nevezte; kolóniába, melyben Lukács György is ott volt. De, ha ez mind nem lenne elég ok, akkor azért, mert magyarként, gondolkodó emberként büszke vagyok Lukács Györgyre.
Mellesleg a 2.Nagy Imre kormány(1956.oktober 29) kultusz minisztere volt; lásd 60. évforduló!! dr. Donáth Ferenc
Ami itt folyik az a történelemhamisításukhoz tartozik,"nyoma se legyen"
Ne hagyjuk!