Mondj nemet a József Attila-szobor áthelyezésére!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Vendég#176 Oct 24, 2011, 11:45
ne engedjük elvinni onnan! menjünk ki, álljuk körbe, ne hagyjuk elbontani a szobrot! hiszen mindannak jelképe, amiből megalkudni képtelenség: szeretet, emberség, jóakarat...
Vendég#177 Oct 24, 2011, 11:46
Szégyelheti magát az a politikus ,vagy párt amelyik egy neves magyar költönek még a szobrától is félve egy ilyen gyönyörű műalkotást el akar tüntetni.
Vendég#178 Oct 24, 2011, 12:16
Hihetetlen silány lelkű az az ember, akinek csípi a szemét a magyar költészet egyik legnagyobb alakjának a szobra!
Vendég#179 Oct 24, 2011, 12:43
Isten igazából nem is tudok megszólalni.......
Vendég#180 Oct 24, 2011, 12:47
Aki arra jár vigyen 1 szál virágot József Attilának!
Vendég#181 Oct 24, 2011, 12:52
Szégyen és gyalázat, hogy az egyik legnagyobb magyar költő szobrát el akarják távolítani a Parlament mellől, politikai okokból. Nem hagyhatjuk!
Vendég#182 Oct 24, 2011, 13:30
Nekem József A. nagyon sokat adott, gondolom másoknak is. Végre a méltó helyén van, onnan nem szabad elvinni!!!!
Vendég#183 Oct 24, 2011, 13:30
"s az emberségen, mint rajta a rák,
nem egy szörny-állam iszonyata rág
s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék..."
nem egy szörny-állam iszonyata rág
s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék..."
Vendég#184 Oct 24, 2011, 13:45
Gyalázatos tett lenne elhelyezmi a jelenlegi helyéről!
nem, nem NEM!
nem, nem NEM!
Vendég#185 Oct 24, 2011, 13:45
Lassan már csak külföldi érdekeltségű áruházlánc lesz Magyarországból. A régi értékeinket pedig a "szemétbe" dobják, vagy megfosztják eredeti helyüktől.
Ne akarják a történelmet megváltoztatni!
Ne akarják a történelmet megváltoztatni!
Molettina#187 Oct 24, 2011, 13:49
Ne a szobrokkal és az utcanevekkel foglalkozzanak, hanem az emberek megélhetésével! Szégyen, gyalázat, hogy közgazdasági érettségivel, 40 éves munkaviszonnyal csak nettó 75 ezer forint volt a fizetésem az egészségügyben, mint közalkalmazott! Ehhez vágjon a nép jó pofát? Aztán csodálkoznak, mennyi öngyilkos jelölt és depressziós ember sínylődik az országban!
Vendég#188 Oct 24, 2011, 13:51
Az aláírással jeleztem ,hogy egyetértek a törekvéssel, de nem vagyok meggyőződve, hogy a diktatúra figyelembe veszi a tiltakozást.
Vendég#189 Oct 24, 2011, 13:53
Sakkoznak már a műemlékekkel is. A következő kormány pedig visszaállítja az eredeti helyére, s így megy majd ez, amíg világ a világ! A lényeg, hogy a sok erdőkerülő, dolgozni nem szerető politikus tett valamit a hazáért! Amúgy is: politikusnak az megy el, aki semmihez nem ért és nincs szakmája. Gerinctelen banda, de ezt az eddig hatalmon lévőkre is értem!
Vendég#190 Oct 24, 2011, 14:02
A kezdeményezéssel mélységesen egyetértek, azonban - sajnos - csak féloldalas: a Horthy-Magyarország szellemi inkarnációja céljából 'eltávolításra érettnek' minősíttetett valamennyi szobrot hasonló tiltakozással kell megvédeni ! Kossuth, Károlyi ugyanolyan emblematikus alakjai a hazai népi támogatottságú demokrácia ideálnak, mint a munkás-költő óriás!
Vendég#191 Oct 24, 2011, 14:13
Ugyan ezen a helyen nem csak József Attila szobrát akarják eltávolítani, henem Károlyi Mihályét is. Szerintem ezt is be kellett volna vonni a petició aláírásába.
Vendég#192 Oct 24, 2011, 14:17
Horger Antal úr most jó érzéssel forog a sírjában.
Én meg azt remélem, hogy 1-2 Ötletgazdában feltámad a lelkiismeret és elkezdenek gondolkodni, hogy túl messzire mentek. Idealista vagyok? Még hiszek a mesékben? Nem tudom, picit reménykedek.
Az is lehet, hogy ezzel most kóstolgatják megint az embereken, történetesen, hogy meddig lehet elmenni, bár ez őket nem igazán érdekelte eddig sem.
Én meg azt remélem, hogy 1-2 Ötletgazdában feltámad a lelkiismeret és elkezdenek gondolkodni, hogy túl messzire mentek. Idealista vagyok? Még hiszek a mesékben? Nem tudom, picit reménykedek.
Az is lehet, hogy ezzel most kóstolgatják megint az embereken, történetesen, hogy meddig lehet elmenni, bár ez őket nem igazán érdekelte eddig sem.
Vendég#193 Oct 24, 2011, 14:43
Az alsó kőre Ő leült közétek,
De szelleméhez fel sehogyse értek.
Néhány tonna bronz, tinéktek semmiség,
De nem lesz nagy pofátok verse hogyha ég!
Gyuanyagot ti a szoborban láttok,
Közben hatalmas lelke gyújt alátok!
De szelleméhez fel sehogyse értek.
Néhány tonna bronz, tinéktek semmiség,
De nem lesz nagy pofátok verse hogyha ég!
Gyuanyagot ti a szoborban láttok,
Közben hatalmas lelke gyújt alátok!
Vendég#195 Oct 24, 2011, 15:08
Szerintem sem szabad elvinni József Attila szobrát a mai helyéről, de ha már mindenképpen zavarja a költő "jelenléte" a T. Ház 1944 után nosztalgiázó urait, vigyék le közvetlenül a Duna pártjára, hiszen erről szól a szobor. A Dunába lőtt zsidó mártírok "cipői" mellett neki is lehetne méltó helyet találni.
Vendég#196 Oct 24, 2011, 15:22
Kell mraradni József Attila- szobrot és nem lehet áthelyezni !!!!!
Vendég#197 Oct 24, 2011, 15:30
Vendég#198 Oct 24, 2011, 15:40
Olvassátok a "Legutolsó harcos" c. kötetet!
"Ide újra a szeretet jön
S mindenkinek fakad bocsánat.
De addig jaj, kik látva látnak
S a vaknak nem adnak szemükből."
(Ide újra a szeretet jön)
Fabó Kati
"Ide újra a szeretet jön
S mindenkinek fakad bocsánat.
De addig jaj, kik látva látnak
S a vaknak nem adnak szemükből."
(Ide újra a szeretet jön)
Fabó Kati
Vendég#199 Oct 24, 2011, 16:32
József Attila a legjobb költői hagyományok továbbfejlesztője,Költő ÓRIÁS,MAGYAR.
Nem hagyjuk,hogy martalékotokká válhasson Ő is!
Nem hagyjuk,hogy martalékotokká válhasson Ő is!
Vendég#200 Oct 24, 2011, 16:38
Még kér a nép,most adjatok neki.....
Azt kéri,hogy mind két szobor a helyén maradjon.
Felháboritó,gyalázat,hogy ezért harcolnunk kell.
Azt kéri,hogy mind két szobor a helyén maradjon.
Felháboritó,gyalázat,hogy ezért harcolnunk kell.
| This discussion has been closed. |