Mondj nemet a József Attila-szobor áthelyezésére!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
A meglévő értékeket nem kéne lerombolni, új dolgokat kéne létrehozni, ami előbbre viszi az ország fennmaradását ... József Attila szobra maradjon a helyén.
Gedeon Anna
múltját,az identitásomat,elveszik azt amiben eddig hittem,amiben a négy éve elvesztett feleségem,egész életében hitt.
Mit adnak helyette? Semmit,csak gyűlöletet.Pazarolják,tönkreteszik az életünket.Miklós
nem középiskolás fokon
tanítani"
A József Attila szobor eltávolítása a helyéről nem első eset. Elmesélek egy másik történetet:
Balatonszárszón volt nagyszüleimnek nyaralója, így volt olyan szrencsém az 50-60-as években, hogy a teljes nyári iskolai szünetet ebben a csodás faluban tölthettem. Közvetlen a vasútállomás mellett van egy park, melyet akkoriban József Attila parknak hívtak. Az elején, az Óra téren állt egy József Attiláról megmintázott szobor. 1956 szele Szárszóra is megérkezett, jöttek a helyi "forradalmár"-ok és drótkötelet kötöttek a szoborra, másik végén pedig a szekérre erősítve megpróbálták azt ledönteni. A szobor ellenállt. Később felépült egy új általános iskola, a Fő utcától beljebb, annak a kertjében, békés, nyugodt helyen, eldugva a kíváncsi látogatók szeme elől új helyet kapott a szobor, ma is ott áll. Akkoriban nem volt senki, aki megvédje, hogy helyéről elszállítsák. Ma már sokkal nagyobb hangot kap - szerencsére - egy ilyen terv. Este hallottam az ATV-n a Demokraták c. műsorban, hogy élőláncot szerveznek a szobor megmentésére. Tetszik, minél több embernek részt kell venni benne.
Már József Attilától, hazánk egyik legnagyobb költőjétől is félnek? Hoffmann Rózsát kérdem, mint iskolai tananyag mikor lesz betiltva? Mert ez lesz a következő lépés, gondolom.
Szégyellje magát az, aki ezt kitalálta.
Re: Nevetséges az átnevezősdi
Moszkva tér helyett Széll Kálmán Ferihegyi helyett Liszt Ferenc, Ferenc krt helyett Corvin negyed stb.. estig és persze egyik helyen a régi a másikon az új főleg a metróba zavaró. Kinek kell ez ? Azért mert vmelyiknek van egy táblagyártó cége
azért kell a milliárdokat kiszórni ? Meg azért kell eltévedni ? Nem értem. József Attilával mi a baj ? Egy kellemes szép szobor gyerekek, felnőttek,diákok, túristák melléülnek fényképeszkedni már ezt a kis ingyen fotózást is sajnálják a pór néptől ?
Re: Re:
Jó napot!
Látom, 2x is beleesett abba a gépi hibába, hogy amit megírt és elküldött, nem jelent meg a képernyőn. Ilyenkor nyomja meg a "szerkesztés"gombot, megjelemik egy levelezési ablak, abba újra be kell, amit előzőleg írt és küldött, majd ismét az elküld (itt alsó ablak) gombra kattint és akkor biztosan megjelenik, amit írt. Remélem, segítettem.
Üdvölettel
Katalin
Re:
| This discussion has been closed. |