Az akác legyen hungarikum!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Az akác legyen hungarikum
Re: a másik oldal érvei
#526: csak egy botanikus - a másik oldal érvei
Tisztelt "csak egy botanikus" és tisztelt Sipos Ferenc!
Szépen összeszedett írás, de azért én árnyalnám a képet. A faluban ahol élek a külterület 3/4-e védett természeti terület már régóta. A földrészletek zöme mostanra 1/1 tulajdoni hányaddal a nemzeti parki kezelésében van. A védett természeti területből több száz hektár ami szántó művelési ágú, melyek haszonbérbe vannak adva gazdáknak, gazdasági társaságoknak - az Ön szavaival élve - "intenzív mezőgazdasági tájhasznosítás"-ra. Füstöl a nem tökéletesen elégő gázolaj, száll a gyomírtó-, gombaölő-, rovarölőszer és a talajmunkákkal a por. Ugyanekkor jó ha 10 hektárnyi erdőt sikerült telepíteni a nemzeti parknak szántóba. Én úgy gondolnám józan paraszti ésszel, hogy vissza kellene állítaniuk a természetes állapotot egy védett természeti területen. Mégsem ez történik.
Talán nem a saját portáján kellene rendet tenni a zöldeknek, mielőtt a másiknak megmondják a tutit?
Mert így nekem csak az jön le, hogy irányítani akarnak, befolyásolni, terelni, terhet rakni a nyakunkba.
Az EU pedig hagyjon föl a gyilkos kampányokkal!
Legyen méltó az EU.himnuszához, az összefogás szimfóniához, Beethoventől.Az életet támogassuk és ne a pusztítást. Dr. Csicsel Magdi orvos-pszichiáterpszichológus, addiktológus szakororvos
szélesebb látókör
néhány részletet kiemelve az AKÁCról:
• legnagyobb területet borító fafaj (magyar erdők mintegy harmada) és a mennyisége nő
• tőlünk függetlenül, agresszívan terjed, ellentétben a paradicsommal és a burgonyával
• allelopatikus, vagyis más őshonos növények növekedését gátló anyagokat juttat a talajba, melyhez a hazai növényfajaink alig 300 év alatt (szemben ~2000 év helyett) nem alkalmazkodtak
• a mezőgazdaságban is használunk vetésforgót, vagy plusz tápanyag bejuttatást, ezen az elven alapulnak a fajgazdag, természetes erdeink, míg az ültetvényszerű akácos lerontja önmaga termőhelyét
• az akác csak 2-3 hétig virágzik, viszont gazdasági haszonnövényeink megporzását természetben élő rovarok látják el, melyeknek termesztésen kívüli időben a természetes növénytakaró jelent táplálékot
• az akác a lehető legvalódibb magyar táji örökségünk eltűnését sietteti!!!
bővebben: http://molnar-v-attila.blogspot.hu/2014/02/a-feher-akacrol-es-az-europai-bizottsag.html
Re:
ebben egyetértünk, éljen a magyar vegyes virágméz!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ne az akác)
Re: a másik oldal érvei
#526: csak egy botanikus - a másik oldal érvei
Köszönöm a véleményét, nagyon hiányzott erre az oldalra! Vettem a fáradtságot, végigolvastam, igazán megérte!
Mondhatnám, ezeket írtam volna én is, de valószínűleg nem lettem volna ilyen alapos.
Hát ezért nem írtam alá a petíciót. Akácra egyébként nyilvánvalóan szükség van, de hát miért fáj és kinek, ha keretet szabunk a dolgoknak?
Molnár József
agrármérnök, talajtani szakmérnök
| This discussion has been closed. |