deviza alapú csalás ellen

deviza alapú csalás ellen / Közlemények / Sürgős, segítsetek! / Hozzászólások


Vendég

#1

2013-12-09 18:32

sok sikert

Vendég

#2

2013-12-09 18:43

Helyes, így tovább. Én a NAV-nál tettem feljelentést a bankom ellen.

Vendég

#3

2013-12-09 18:45

Aláírom, és kérem a perben/vádban tanúként való kihallgatásomat. (de az ítéletet ne tegyék elém!)
Balogh Györgyaz OTP Bank törzspartner hitelügynöke, és az OTP Faktoring kiképzett követeléskezelője.
válságmenedzser, ingatlanvagyon-értékbecslő
jimy55

#4

2013-12-09 19:02

Csak gratulálni tudok fáradhatatlan munkádhoz!! Előbb-utóbb sikerre kell vezessen!!!!
Köln köszönettel tartozunk fáradhatatlan munkádért!!

Vendég

#5

2013-12-09 19:15

KEDVES MENYUS! A LEVÉL TARTALMÁVAL EGYETÉRTEK, ÉN NEM TALÁLTAM BENNE HIBÁT.
EGY DOLGOT AZONBAN MEGFONTOLÁSRA JAVASLOK, NEVEZETESEN; FOLYAMATOSAN VISSZATÉR SZÓHASZNÁLATODBAN AZ INDULAT KÖVETKEZMÉNYEKÉNTI(BŰNÖZŐK,KORRUPT,BŰNPÁRTOLÓK, ÜGYÉSZEK, BÍRÁK) STB. MINŐSÍTÉSEK.TUDOM, HOGY NEHÉZ, DE MEG LEHETNE PRÓBÁLNI AZ ÁLTALAD LEÍRT TÉNYEK MINŐSÍTÉS NÉLKÜL VALÓ MEGKÜLDÉSÉT. MINDAMELLETT TELJESSÉGGEL EGYETÉRTEK A MINŐSÍTÉSEKKEL. AZ INDULATOSSÁG GYENGÍT, ÉS TE EGYÁLTALÁN NEM VAGY GYENGE. EZ CSAK EGY ÉSZREVÉTEL.
SOK ERŐT ÉS KITARTÁST KÍVÁNOK NEKED!

MÉSZÁROS JÁNOS

Vendég

#6

2013-12-09 19:16

Már ehez amit csinálnak velünk a bankok szólni sem lehet ,de sajna a kormány sincs az emberekkel.

Vendég

#7

2013-12-09 19:28

Nagyon jó !

Vendég

#8

2013-12-09 19:29

Kedves Péter!
Mielőtt elküldenéd, az 1. ponthoz csatold vagy írd bele Prof. Dr. Jobbágyi Gábor véleményét, aki Magyarország első számú polgári jog tanáraként, egyetemi tankönyvek szerzőjeként, teljes mértékben nekünk ad igazat. A véleményét a neten simán meg lehet találni. A másik, hogy a bankok a forinthitel kamatát azért emelték meg irreálisan, hogy ezzel a deviza felé orientáljanak, vagy inkább belekényszerítsenek.
Üdvözlettel:
dr. Gazda Péter

Vendég

#9

2013-12-09 19:29

Ez a harc lesz a végső...

Vendég

#10

2013-12-09 19:56

ha annyira lebecsülöd magad, akkor ők miért vegyenek ember számba ???
vendég

#11

2013-12-09 20:27

Minden elismerésem az Öné. Az Isten legyen velünk !!!

Vendég

#12

2013-12-09 21:14

Hiányzik:
"Fehér Kéményseprők" Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége
és nagyon személytelenül intézi a deviza alapú hiteleket a: Budapest Autófinanszírozási Zrt.

Vendég

#13

2013-12-09 21:28

Zsoltárok 50/15: És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem. Jézus Krisztus az ÚT,az ÉLET,és az IGAZSÁG. IGAZ BÍRÓ, Mennyen, Földön, Égen. Övé minden hatalom!
Ha az Úr velünk, kicsoda ellenünk? Szereti az Igazságot, s gyűlöli a hazugságot. IMA,IMA,IMA ÉS KITARTÁS!!!
szigethy

#14

2013-12-09 23:21

Kedves Péter!
Alábbi, az Ön írásaiból kiemelt mondatokkal tökéletesen egyetértek Önnel!
Íme: "(Érdekes kérdés a gyanú elutasítása, mert az olyan körülményekre utal, ami szintén országosan és bankonként is egységes, általános: meggyőződésem szerint a pénzügyi szolgáltatók nem vezetnek naprakész kölcsön- folyószámlákat. Ez az oka, hogy a károsultak egyike sem (soha, senki!) kapott még a felmondott hitele mellé korrekt, áttekinthető és részletes végelszámolást, pedig hihetetlenül sok DEVIZÁT fizettetnek ki velük, az adminisztratív munkájukért.)"

"Két lehetséges döntés közül választhattam: felveszem a szükséges hitelt, vagy nem. Mivel a banki bizalmam töretlen volt, a felvételt választottam, és aláírtam mindazokat a papír hegyeket, amiket az orrom alá toltak."

"A deviza alapú hitelezés a valóságban tehát minden szempontból forintkölcsön volt: a bank forint eszközt bocsátott az én rendelkezésemre, s a törlesztést szintén forint eszközben kellett teljesítenem."

Ezekkel egyetértek, mert rám is vonatkoz(hat)nak, sajnos ... A PETÍCIÓT aláírom és támogatom!

Itt viszont hiányzik az Ön mondatának vége!
"Kérem, hogy büntetőjogi felelősségem teljes tudatában tett tanúvallomásomat ..."

Kedves Péter! Még lehetne pótolni a fentieket:

Valahol a szövegben, vagy éppen itt a vége felé be kellene venni a Petícióba: miszerint: több- hitelt- felvevő- lehetőséget kellene vizsgálni, ill. korlátozást elő írni!
1.A Diák- hitelt, mint lehetőséget eleve ki kellene zárni: A Diákoknak ha van is havi ellátmányuk, minimális! Abból semmiképpen nem tudnák fizetni a havi törlesztéseket: még ha hitel- kártya formában lenne is. Főleg úgy nem!
(Körkérdéseket kellene a (Diák)hitelesek, -kártyások felé, illetőleg szüleik, vagy más eltartóiknak feltenni ez ügyben!)
2.Aki gyógyszeres- főképp, éppen kórházi kezelés alatt áll (csak épp - néhány napra! - haza vihető állapotba került.
3.A Családtag bármely tagjának rábeszélésére sem, adóstársként sem!
4.Kismamáknak, egyedül nevelő Anyukáknak- Apukáknak szintén nem lehetne hitel összeget adni, mivel egy (alig)bevételből semmiként nem tudna havi törlesztő részletet – kamatmentesen sem, nemhogy a kamatos- kamatokkal felsrófolt törlesztő részleteket fizetni! Az egyedül nevelők anyagi megszorultságait a másik félre nézve tartásdíj- fizetésére kötelezni kellene, bármi képpen ... A gyermek megszületése, nevelése, eltartása két ember feladata. Vagy tartsanak ki egymás mellett, kereset- és fizetési kötelezettséggel; vagy vállalja az elhagyó fél (!) a tartásdíj fizetését. Mint régebbi időkben is megoldott dolog volt a Gyámügy, s a Bíróság általi közbenjárás okán.
5.Az un. Védett (!!) korban - szintén - eleve nem szabadna adni hitelt, sem kezessel, sem anélkül, de adóstársként sem!
6.Fentiekhez egy esetet leírok:
Ismerősömnek, ma már nyolcvanhat éves úrnak, az első házasságából született - már családos - fia külföldről hazatérve felkereste őt örömmel, hogy végre sok év után újra láthatja ... Napi örömök között, beszélgetések alkalmával - pár nap múlva! - szerényen előadta, hogy anyagi megszorítás okán szeretne pénzt- hitelt felvenni adott (!) Banktól. Ám, mivel már van a nevére felvett hitel, így nem biztos, hogy kapna, jaj, így Apuka- úgy Apuka, segítsen már ki. Jöjjön el velem, hátha kapnánk így Apuka részére, s azt természetszerűen (!) én fizetném!! Az ismerősöm: az „Apuka” gondolta, megpróbál ugyan segíteni, de hát biztosan nem kap hitelt, hiszen már eljárt felette az idő, nyolcvankét (!) éves; vagyis bőven a „védett” korban van. Nyugdíja sem olyan sok, el sem fogadják kezesnek sem, nemhogy adósnak(!), s így bátran ment a kedves, aranyos „nagy” fiával, akit már ugye évek óta nem látott. Mert hogy: a munkájától szinte sohasem ért rá eddig, de ezután más lesz. Itthon fog élni, dolgozni, stb. A hitelt biztosan másként is megkapja, hiszen azért csak lesz más lehetőség is: ügyes ez a fiú ... stb. stb. Summa- summáron. Órák ill. alig ’percek alatt megkapta mégis a T. Ismerősöm az állítólagos szükséges összeget. Nem keveset ... Ám, a rég nem látott, drága fiút visszaszólította a munkája külföldre, s mit ad az ég, a részleteket nem bírta semmiképpen sem fizetni: most ezért, máskor azért ... Az „Apuka” hogy ne maradjon a fia bajban, hát egy- két részletet vállalt ... Ez már kb. négy éve tart. Még mindig majdnem annyi a hátralék, mint a már lerótt adósság, vagyis a felvett hitel ...

Ismerős ugye?! Vég nélkül tudnám sorolni (ki nem?!) a hasonlóan megtörtént dolgokat, rászedettségeket: Szülők- gyermekek; Nagyik- unokák (már bocsánat!); ismerősök- rokonok; barátok- barátnők körében. A Hitelt folyósító Bank meg csak szedi- vagy szedeti be a tartozást: a havi- törlesztő részleteket. Mert az neki jár! Kamattal! Sőt, kamatos- kamattal. Illetve, duplán sőt; mert valahogy úgy kalkulál, hogy a kamatokat vonogatja először is „nyakló” nélkül, aztán majd csak a vége felé a tőke részt, vagyis a folyósított hitelt. Szerinte (szerintük) így a reális.
Kérdezem: Mi lenne, ha a földműves, amint felszántaná a földjét: elvetné a magot; kikelés után kapálás- vagy vegyszerezés helyett egyszerűen learatná- fel- vagy leszedné a termést ... mert az neki jár ... abból lesz a haszna ...
Vagy, a pék megdagasztja a kenyértésztát, megkeleszti, s mielőtt még a jó forró kemencében megsütné: elkezdené enni, sőt árusítani a meg(sem)sült kenyeret, cipót, stb. mert az neki jár ... abból lesz a haszna ...
Vagy mondjuk, a gazda gondoskodik róla, hogy a jószága biztosan vemhes legyen – s már azon nyomban követelné, ill. behajtatná a jószágon a leendő állatkát, mert hiszen, az neki jár ... abból lesz a haszna ...
Vagy mondjuk, a házaspár gondoskodik utódról ... s amint megszületik, azonnal beakarná rajta vasalni a majdani felnevelési költségeket; a majdani tanulási- és továbbtanulási lehetőségek szerinti ráfordítható összegeket; a majdani unokák neveltetésének a költségeit; de még a saját temetési költségeit is, mert esetleg ő (!) túléli a gyermeket ...
Hát, ez már elég morbid ugye?! Na, a hitelező(k) Bank(ok) épp ezt teszi(k), csak nem ez a „neve” a történéseknek ...
7.Addig figyeljünk a dolgokra, amíg lehet. S ha már úgy tűnik, nem lehet, akkor meg főképp, mert a csalások is előbb- utóbb napfényre kerülnek ... S a törvények betartatása okán megüthetik a vétkesek nagyon a bokájukat. Mert min. az jár nekik! Hát ezért kell, hogy a kárvallottak szóljanak, kérjenek, s ha másként nem megy, követeljenek!
8.Mert az emberi élethez mindenkinek joga van! A megélhetéshez szükséges pénz alanyi jogon jár (!) S a kárvallottaknak, és a tragédiákba torkolló eseteknél a hátramaradt családtagoknak is jár, bizony, hogy jár a kártalanítás!!!
Kívánom, találjon már végre meghallgatásra az Ön- a mi ügyünk is! Mert nekünk is jár az életfeltételeinkhez minden, ami szükséges jó: nem csak azoknak, akik a "magas" polcokon ülnek ...
Tisztelet adással munkálkodása iránt, a sikerei(nk) érdekében is, N. Pető Ilona, Szigethalomról! 06.20.997.2345 * 06.70.422.2239 * szigethyilona@gmail.hu

Vendég

#15

2013-12-09 23:29

Kedves Péter!
Alábbi, az Ön írásaiból kiemelt mondatokkal tökéletesen egyetértek Önnel!
Íme: "(Érdekes kérdés a gyanú elutasítása, mert az olyan körülményekre utal, ami szintén országosan és bankonként is egységes, általános: meggyőződésem szerint a pénzügyi szolgáltatók nem vezetnek naprakész kölcsön- folyószámlákat. Ez az oka, hogy a károsultak egyike sem (soha, senki!) kapott még a felmondott hitele mellé korrekt, áttekinthető és részletes végelszámolást, pedig hihetetlenül sok DEVIZÁT fizettetnek ki velük, az adminisztratív munkájukért.)"

"Két lehetséges döntés közül választhattam: felveszem a szükséges hitelt, vagy nem. Mivel a banki bizalmam töretlen volt, a felvételt választottam, és aláírtam mindazokat a papír hegyeket, amiket az orrom alá toltak."

"A deviza alapú hitelezés a valóságban tehát minden szempontból forintkölcsön volt: a bank forint eszközt bocsátott az én rendelkezésemre, s a törlesztést szintén forint eszközben kellett teljesítenem."

Ezekkel egyetértek, mert rám is vonatkoz(hat)nak, sajnos ... A PETÍCIÓT aláírom és támogatom!

Itt viszont hiányzik az Ön mondatának vége!
"Kérem, hogy büntetőjogi felelősségem teljes tudatában tett tanúvallomásomat ..."

Kedves Péter! Még lehetne pótolni a fentieket:

Valahol a szövegben, vagy éppen itt a vége felé be kellene venni a Petícióba: miszerint: több- hitelt- felvevő- lehetőséget kellene vizsgálni, ill. korlátozást elő írni!
1.A Diák- hitelt, mint lehetőséget eleve ki kellene zárni: A Diákoknak ha van is havi ellátmányuk, minimális! Abból semmiképpen nem tudnák fizetni a havi törlesztéseket: még ha hitel- kártya formában lenne is. Főleg úgy nem!
(Körkérdéseket kellene a (Diák)hitelesek, -kártyások felé, illetőleg szüleik, vagy más eltartóiknak feltenni ez ügyben!)
2.Aki gyógyszeres- főképp, éppen kórházi kezelés alatt áll (csak épp - néhány napra! - haza vihető állapotba került.
3.A Családtag bármely tagjának rábeszélésére sem, adóstársként sem!
4.Kismamáknak, egyedül nevelő Anyukáknak- Apukáknak szintén nem lehetne hitel összeget adni, mivel egy (alig)bevételből semmiként nem tudna havi törlesztő részletet – kamatmentesen sem, nemhogy a kamatos- kamatokkal felsrófolt törlesztő részleteket fizetni! Az egyedül nevelők anyagi megszorultságait a másik félre nézve tartásdíj- fizetésére kötelezni kellene, bármi képpen ... A gyermek megszületése, nevelése, eltartása két ember feladata. Vagy tartsanak ki egymás mellett, kereset- és fizetési kötelezettséggel; vagy vállalja az elhagyó fél (!) a tartásdíj fizetését. Mint régebbi időkben is megoldott dolog volt a Gyámügy, s a Bíróság általi közbenjárás okán.
5.Az un. Védett (!!) korban - szintén - eleve nem szabadna adni hitelt, sem kezessel, sem anélkül, de adóstársként sem!
6.Fentiekhez egy esetet leírok:
Ismerősömnek, ma már nyolcvanhat éves úrnak, az első házasságából született - már családos - fia külföldről hazatérve felkereste őt örömmel, hogy végre sok év után újra láthatja ... Napi örömök között, beszélgetések alkalmával - pár nap múlva! - szerényen előadta, hogy anyagi megszorítás okán szeretne pénzt- hitelt felvenni adott (!) Banktól. Ám, mivel már van a nevére felvett hitel, így nem biztos, hogy kapna, jaj, így Apuka- úgy Apuka, segítsen már ki. Jöjjön el velem, hátha kapnánk így Apuka részére, s azt természetszerűen (!) én fizetném!! Az ismerősöm: az „Apuka” gondolta, megpróbál ugyan segíteni, de hát biztosan nem kap hitelt, hiszen már eljárt felette az idő, nyolcvankét (!) éves; vagyis bőven a „védett” korban van. Nyugdíja sem olyan sok, el sem fogadják kezesnek sem, nemhogy adósnak(!), s így bátran ment a kedves, aranyos „nagy” fiával, akit már ugye évek óta nem látott. Mert hogy: a munkájától szinte sohasem ért rá eddig, de ezután más lesz. Itthon fog élni, dolgozni, stb. A hitelt biztosan másként is megkapja, hiszen azért csak lesz más lehetőség is: ügyes ez a fiú ... stb. stb. Summa- summáron. Órák ill. alig ’percek alatt megkapta mégis a T. Ismerősöm az állítólagos szükséges összeget. Nem keveset ... Ám, a rég nem látott, drága fiút visszaszólította a munkája külföldre, s mit ad az ég, a részleteket nem bírta semmiképpen sem fizetni: most ezért, máskor azért ... Az „Apuka” hogy ne maradjon a fia bajban, hát egy- két részletet vállalt ... Ez már kb. négy éve tart. Még mindig majdnem annyi a hátralék, mint a már lerótt adósság, vagyis a felvett hitel ...

Ismerős ugye?! Vég nélkül tudnám sorolni (ki nem?!) a hasonlóan megtörtént dolgokat, rászedettségeket: Szülők- gyermekek; Nagyik- unokák (már bocsánat!); ismerősök- rokonok; barátok- barátnők körében. A Hitelt folyósító Bank meg csak szedi- vagy szedeti be a tartozást: a havi- törlesztő részleteket. Mert az neki jár! Kamattal! Sőt, kamatos- kamattal. Illetve, duplán sőt; mert valahogy úgy kalkulál, hogy a kamatokat vonogatja először is „nyakló” nélkül, aztán majd csak a vége felé a tőke részt, vagyis a folyósított hitelt. Szerinte (szerintük) így a reális.
Kérdezem: Mi lenne, ha a földműves, amint felszántaná a földjét: elvetné a magot; kikelés után kapálás- vagy vegyszerezés helyett egyszerűen learatná- fel- vagy leszedné a termést ... mert az neki jár ... abból lesz a haszna ...
Vagy, a pék megdagasztja a kenyértésztát, megkeleszti, s mielőtt még a jó forró kemencében megsütné: elkezdené enni, sőt árusítani a meg(sem)sült kenyeret, cipót, stb. mert az neki jár ... abból lesz a haszna ...
Vagy mondjuk, a gazda gondoskodik róla, hogy a jószága biztosan vemhes legyen – s már azon nyomban követelné, ill. behajtatná a jószágon a leendő állatkát, mert hiszen, az neki jár ... abból lesz a haszna ...
Vagy mondjuk, a házaspár gondoskodik utódról ... s amint megszületik, azonnal beakarná rajta vasalni a majdani felnevelési költségeket; a majdani tanulási- és továbbtanulási lehetőségek szerinti ráfordítható összegeket; a majdani unokák neveltetésének a költségeit; de még a saját temetési költségeit is, mert esetleg ő (!) túléli a gyermeket ...
Hát, ez már elég morbid ugye?! Na, a hitelező(k) Bank(ok) épp ezt teszi(k), csak nem ez a „neve” a történéseknek ...
7.Addig figyeljünk a dolgokra, amíg lehet. S ha már úgy tűnik, nem lehet, akkor meg főképp, mert a csalások is előbb- utóbb napfényre kerülnek ... S a törvények betartatása okán megüthetik a vétkesek nagyon a bokájukat. Mert min. az jár nekik! Hát ezért kell, hogy a kárvallottak szóljanak, kérjenek, s ha másként nem megy, követeljenek!
8.Mert az emberi élethez mindenkinek joga van! A megélhetéshez szükséges pénz alanyi jogon jár (!) S a kárvallottaknak, és a tragédiákba torkolló eseteknél a hátramaradt családtagoknak is jár, bizony, hogy jár a kártalanítás!!!
Kívánom, találjon már végre meghallgatásra az Ön- a mi ügyünk is! Mert nekünk is jár az életfeltételeinkhez minden, ami szükséges jó: nem csak azoknak, akik a "magas" polcokon ülnek ...
Tisztelet adással munkálkodása iránt, a sikerei(nk) érdekében is, N. Pető Ilona, Szigethalomról! 06.20.997.2345 * 06.70.422.2239 * szigethyilona@gmail.hu

Vendég

#16

2013-12-10 07:05

Szólj hozzá!
Azt gondolom, hogy minden megfogalmazódik ebben a feljelentésben, amire választ szeretnék kapni.
Köszönöm, hogy képviseli az érdekeimet!
lihum

#17

2013-12-10 08:06

Hálás köszönet a becsapottak képviseletéért!

Vendég

#18

2013-12-10 08:29

Kedves Péter a "jelentéktelen" szót töröld!
Ebben az ügyben,a harcos,szókimondó emberek igen is jelentősek.Mivel mindnyájunkért kiállsz még bátor is vagy.
Tisztelettel: Ádám Ferenc
Bigzee

#19

2013-12-10 08:38

Köszönöm az áldozatos munkát. Rengeteg időt vesz igénybe egy ilyen dokumentum összehozása, tudom jól, mert magam is levelezek állandóan a bankokkal,bíróságokkal.
Minden tiszteletem. Kitartást!

Vendég

#20

2013-12-10 09:26

Logikus érvelés, menjen!

Vendég

#21

2013-12-10 10:47

Köszönöm az áldozatos munkáját!

Vendég

#22

2013-12-10 10:59

Tönkre teszik az emberek életét, kértem a bankom, hogy vegye meg az eszközkezelő a házam és bérlem tovább.Azért nem lehetett, mert nem volt elmaradás a törlesztésben. Ha van akkor meg felmondják a hitelt. Nyugdíjasokkal könnyen vannak, mert letiltják belőle.

Vendég

#23

2013-12-10 12:06

Igen Tisztelt Menyhért Péter!Mi áldozatok,csak megköszönni tudjuk lelkiismeretes munkáját!Nekem már elfogyott az erőm a K&H bankkal szemben.Önnek munkájához erőt, kitartást kívánok!Szépen felépített a beadványa!Köszönöm ,hogy elolvashattam,és kívánom,hogy minden úgy legyen,ahogy beadványában kérte! Önnel -Ön mellett vagyunk!Tisztelettel:KOvács ILona

Vendég

#24

2013-12-10 15:14

Tisztelt Menyhért Péter úr!
Végig olvastam megírt beadványát, az teljesen hibátlan, tökéletes! Meg kell azonban jegyeznem, hogy olyan neves jogászok és közgazdászok, mint pl.:Róna Péter, Makkos Albert, Lentner Csaba, Léhmann György, Bihari Krisztina és még sokan mások is írtak hasonló tartalmú beadványt, de úgy tűnik, hogy beadványaik "téves címre" mentek, mert a mai napig nem tudok arról, e legfőbb hatalmi szervezetek bármelyike is válaszolt volna a valóban országos szintűre dagadt és a bankok által elkövetett indexálási trükközéseik visszamenőleges és végleges megszüntetése, és a bankok által folyósított összeg ( tőke )eredeti állapotára történő -a közbenső törlesztett összegek levonásával egyidejűleg! - visszaállításának kérelmére! Most reményeink szerint a Tisztelt Kúria és a Tisztelt Kormány várhatóan soron kívül és hatékonyan fog lépni a bankok fentebb leírt és nagyon tisztességtelen trükközéseinek visszamenőleges és végleges rendezése tárgyában!

Ebben a reményben közel kétmillió sorstárssal együtt szurkolok Önnek ( Neked!)hogy végre az igazságszolgáltatás legfőbb fóruma által megnyugtatóan rendeződjék a bankok évek óta folytatott csalássorozatainak, indexálási trükközéseinek tarthatatlansága az egyénileg megindított bírósági pereskedések nélkül, mert már a tönkretett "devizahiteleseknek" a perköltség megelőlegezése sincs pénzük!

Baráti üdvözlettel: Rucz Tibor

Szeged, 2013. december 10.

Vendég

#25

2013-12-10 15:23

Dr.Gazda Péter úr írásával egyetértve, igen, Prof.Dr.Jobbágyi Gábor úr, egyetemi tanár írása többszöri közlésre is alkalmas, aki tudja, kérem terjessze, nevezetesen:"El kell felejteni az adósokat kifosztó szörnyszülöttet!" Magyar Hírlap 2013. november 12.

/Elnézést az utólagos kontárkodásért!/

Üdvözlettel: Rucz Tibor Szeged