Petíció a devizahitelek eltörléséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Petíció a devizahitelek eltörléséért petíció automatikusan generált fórumtémája

Tündejudit

#1

2012-05-30 14:57


2007. év elején költöztem el a második férjemmel közös otthonukból két, előző házasságomból származott gyermekemmel.

Ekkor egy bérlakásba költöztünk, melynek havi bérleti díja 100.000.- Ft volt.

Elköltözésünk előtt megállapodást írtunk alá, melyben volt férjem 25.000.000- Ft megfizetésére vállalt kötelezettséget.
2007. nyarán a bérelt ingatlan tulajdonosa jelezte, hogy eladná a lakást, ha gondolom, megvehetem.

A vételár 30 millió forint volt.

Mivel volt férjem még nem fizetett, viszont azt biztosra ígérte, csupán időleges, a vállalkozását sújtó anyagi nehézségekre hivatkozott – úgy döntöttem belevágok és az átmeneti időszakra hitelt veszek fel.
20.400.000.- Ft lakásvásárlási hitelt vettem fel az ELLA Bank-tól, a szerződést 2007. nyarán írtuk alá.
Az első havi törlesztő részlet nem érte el 140.000.- Ft-ot, úgy gondoltam – tekintve, hogy ez mindössze 40.000.- Ft-tal haladta meg a bérleti díjat – ezt az összeget tudom fizetni addig, míg volt férjem megfizeti a tartozását és előtörlesztéssel visszafizetem a hitelt.

Most, öt évvel később a következő a helyzet:
Volt férjem nem fizetett, csak ígérgetett, ezért pert indítottam vele szemben. A számomra kedvező jogerős ítéletet idén márciusban vettem kézhez.

Megindítottam a végrehajtást, ahol is azzal kellett szembesülnöm, hogy a követelésem behajthatatlan, volt férjem ugyanis mindenét „eltüntette”, végrehajtható jövedelme, vagyona nincs, ugyanez a helyzet a tartozás megfizetésére kezességet vállaló személlyel is.

A havi törlesztő részlet az egeket veri, az idei év hónapjaiban 270 – 290 ezer forint között mozgott. Eddig családi segítéséggel kisebb-nagyobb csúszásokkal ki tudtam nyögni a havi törlesztést.

Megtakarításaim nincsenek (két egyetemista fiút nevelek egyedül).

A válság következtében a lakás értéke az elmúlt ötéves periódusban jelentősen csökkent, jelenleg 25-26 millió forint lehet.

Az év eleji végtörlesztés lehetőségével élni nem tudtam. Mivel a lakás fedezeti értéke jelentősen csökkent, a forintra történő hitelátváltásra sem volt lehetőségem.

Jövedelem és segítő forrásaim elapadtak, nem tudom, a jövő havi törlesztést miből fogom kifizetni...



Az árfolyamrögzítés nyújtotta kedvezmény igénybevételére – tekintve, hogy az általam igénybe vett hitel összege a 20 milliós határt 400 ezer forinttal meghaladja – nem vagyok jogosult.





Tisztelettel megkérem, adjon tanácsot: mit tegyek annak érdekében, hogy az otthonunk megmaradjon.

Az elmúlt öt évben cca. 12 millió forintot fizettem be az AXA-nak, illetve a jogelőd ELLA Bank-nak.

Ha most a hitel ’bedől’ elveszítem az eddig befizetett összegeket, elveszítem a lakást és még kb. 15 milliónyi tartozás a ’nyakamban marad’ (hiszen a lakás fedezeti értéke -kb. 16 millió- nem fedezi a fennálló hitel jelenlegi cca. 32 milliós összegét.

Van valakinek valami használható tanácsa azon túl, hogy ugorjak a vonat alá?



odri

#2 odri33@freemail.hu

2012-10-08 15:46

Írja minél több becsapott devizás alá!!

Vendég

#3

2013-02-14 15:04

Mi CHF-ben vettünk fel 5 mill.Ft-ot,12 évre 2006- ban 145.-Ft-os árfolyamon, ami akkor 46 ezer Ft-ot jelentett havonta. Mára már havi 80 ezernél tartunk. Közben nyugdíjasok lettünk,ezért kértük az árfolyam rögzítést.Így havi 20 ezer Ft-al kevesebb a törlesztésünk 5 évig.Utána már csak 1 év van hátra,nem tudom azzal mi lesz. Jó lenne végtörleszteni, de még nem tudom miből. De az lenne a legjobb, ha olyan párt kormányozna addigra, aki azt mondja, hogy aki már bőven visszatörlesztette a felvett összeget, annak elengedik a fennmaradót. Mint a rendszerváltáskor .Emlékszünk ? Ha a fennmaradó hitel felét visszafizettük, a másik felét elengedték. Na ilyen intézkedést szeretnék 5 év múlva, vagy hamarabb.

Vendég

#4

2013-04-07 16:37

Én nem dőltem be a mézes-mázas banki deviza-ajánlatoknak, soha nem is fogok! De támogatom a devizában eladósodottak kezdeményezését. És elvárom a felelősségrevonást is!

Vendég

#5

2015-08-30 12:21

 Tisztességtelennek tartom hogy a felvett összeg sokszorosát fizetjük vissza Tisztességtelen hogy a szerződés kötéskor szó sem esett hogy nem fix ősszegü a törlesztés hogy a bankok kényük kedvük szerint tesznek tönkre bennünket Mert mindenki annyi törlesztörészletet vállalt amiről biztos volt a hogy fizetni tudja és ez csak egy töredéke ezért min denki irja alá a peticiót

 

 


Vendég

#6

2015-11-08 17:08

Mert engem és családomat tönkre tett anyagilag, egészségügyileg az autóm svájci frank alapú lizingdíja. Éveken keresztül minimum 2 helyen dolgoztam bejelentve. Évekig nem volt hétvégém, ünnepeim, szabadnapom. A gyerekeim egymást nevelték, mert nekem mindig dolgozni kellett. Nem tudtam nekik csak a minimum szükségletet biztosítani, pedig mindig dolgoztam. Köszönöm, hogy valakik velünk is foglalkoznak és szót emelnek ügyünkben. Elfáradtam, pedig még csak 44 éves vagyok.

Vendég

#7

2015-11-09 12:00

Mert egyet értek vele! :)

Vendég

#8

2016-03-31 14:09

A devizarabszolgaság súlyos problémát okoz azoknál a családoknál, akik ezt a terhet kénytelenek cipelni. Érdemi segítség és akarat a törvényhozás részéről nem mutatkozik. Lényegtelen dolgokat 1-2 nap alatt elrendeznek, de ebben az esetben csak annyit kéne tenni- devizahitelek eltörölve- , hogy mikor? Mindenki erre vár!