A petesejt adományozás körének kibővítése


Vendég

#1

2012-01-19 17:58

ez a megoldas azert lenne jo mert barki adomanyozhatna
es nem kellene a rokoni agat keresgetni haborgatni es meg nem is szivesen adomanyoz meg a kozeli hozza tartozo.
neha tobbet er egy idegen mint szaz rokon.
Vendég

#2

2012-01-22 18:23

Ez valóban igaz. Már csak azért is, mert gondoljunk bele, hogy egy közeli hozzátartozóval milyen sűrűn találkozunk? Milyen érzés keringene az emberben, hogy minden nap látja a "gyermekét" , még ha tudjuk, érezzük, hogy nem Ő hordta ki. Minden nap azt nézné, hogy akkor most kire hasonlít? Jobb az, ha szülők nem találkoznak annyit vagy egyáltalán nem találkoznak.

Vendég

#3

2012-02-12 23:31

Szólj hozzá...

Vendég

#4

2012-02-22 14:38

Nagyon remélem, hogy idővel leszünk itt annian, hogy ennek a petíciónak az aláírásával sikerül majd elérnünk valamit, ami könnyíthet a helyzetünkön. A népesség rohamosan csökken Magyarországon. Ha nem is azért hoznak majd egy segítő jogszabályt, hogy a mi helyzetünk javuljon, akkor hozzanak Magyarország lakosságáért!! Ezúton kérek mindenkit írja alá!
érthetetlen

#5 magyarázzátok el nekem

2012-02-23 08:16

most mondjátok meg, mert nem értem. hogy van az, hogy egy rádiócsatornáért 32196-an is adták az aláírásukat, míg ezért a komoly dologért csak néhányan. miért van az, hogy csak azok írják alá, akiket közvetlenül érint, és csak azok legközelebbi barátai? miért van az, hogy legtöbben csak vonják a vállukat, mondván, fogadjatok örökbe? miért van ilyen sok ember aki képtelen átérezni a meddő családok fájdalmát? és miért nem képesek legalább annyi segítséget nyújtani, hogy ha már orvosilag megoldható akkor törvényileg is az legyen?
segítsünk!

#6

2013-05-21 15:40

nem értem olyan rokon vagy barát miért nem adhat petesejtet aki még nem szült?jó lenne ha megváltozna a törvény!sok gyermek a pénz miatt nem születhet meg!mivel sokan borsos áron árulják a petesejtjüket evvel kihasználva azon nők problémáját akiknek csak így lehet gyermeke!gondolkozzunk el ezen sürgössen,mert eközben is fogy a magyar!csak így születhet több gyermek ha segítünk ember társainkon!
egy érintett...

#7 tabu?

2013-08-11 10:48

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal! Egyes nők megélhetési szándékkal, irreálisan magas áron árulják a petesejtjeiket, miközben a meddőségi intézmények a 40 körüli nőknél folyamatosan a donor petesejtet szajkózzák, nem is igazán foglalkoznak az ilyen korú nőkkel igazán komoly odafigyeléssel, miközben nagyon is tudatában vannak a donor petesejt hiánnyal. Vajon ők miért nem szorgalmazzák a megfelelő szinten, hogy legyen államilag fizetett petesejt adományozás ellenőrzött körülmények között, a visszaélések elkerülése végett? Sajnos igaz, minden kisebb kaliberű dolog miatt ezerszám mennek az aláírások, de ezzel csak a komolyan érintett emberek foglalkoznak, semmi megértés, ez nagyobb tabu, mint bármi más, hihetetlen módon. Pedig fogy a magyar, a nyugdíjnál büntetni akarják ősz halántékú, "jó érzésű úriemberek" a szülni "nem akaró", jaa, hogy nem is tudó nőt, de kit érdekel, hogy nem tud, nem szült, nem ember és kész! Pedig kevesebb lombikból több baba születhetne, tehát az állam anyagilag sem járna rosszabbul.
Nagyon jól írja egy előttem szóló, igen gyorsan és igen tapintatlanul mondják mások, miért nem fogadsz örökbe? Meg kell magyarázni, mi a különbség a félig saját (és általam megszült) baba és egy örökbefogadott gyerek között? A másik: az örökbefogadás sem úgy megy, hogy bemegyek a babaárus boltba és leveszem a polcról a nekem tetsző kisbabát. Igazi megaláztatás vár az ebbe belevágó párok legtöbbjére, míg nagy nehezen, évek múlva kapnak egy babát. Miközben sok ember elítéli az olyan nőket, akik nem tudják vállalni a babát és megszülik, örökbe adják. Miért jobb elvetetni? Sokáig lehetne sorolni még a bajokat a téma körül kis hazánkban, de ez nálunk sajnos szemlátomást tabu, az emberek pedig nagyrészt tudatlanok. Annál inkább tudják, mi újság a celebvilágban, de nem tudják, mi van a szomszédjukban...
A háttérben pedig minden szinten dübörög a meddőségipar....
Nicki

#8 Annyira egyszerű lenne...

2013-11-26 22:30

Csak le kell másolni. Jobban menne, mint a fogturizmus. http://www.reprofit.cz/hu/ivf-lecba-darovanymi-oocyty

Vendég

#9

2015-05-11 16:19

Fiatal pár vagyunk, 12 éve vagyunk együtt. már 5 éve küzdünk azzal a problémával, hogy nem sikerült a baba. Most lenne egy ismerős aki adna petesejtet, de 2 probléma is adódik: az adományozó 39 éves, és nincs gyermeke. Ha mi vállaljuk a rizikót, és az adományozó ismerősünk is , akkor a Magyar törvények miért nem segítik a népesség gyarapodását?
a tudatlan magyar vezetőknek nem is biztos , hogy a Magyarok gyarapodása a cél. Ha mi, akik ebben a nehéz helyzetben is megpróbálunk helytállni, akkor az íróasztalaiknál ülő okos vezetőink miért nem támogatnak minket a döntésünkben? ezeket a szabályokat biztos olyan emberek hozzák, akiknek fogalmuk nincs, milyen évek óta várakozni egy petesejt donorra, akit még meg sem ismerhetsz. Eleve minimális az esély, hogy valaki segítsen.