Székelyföldért - pentru Tinutul Secuiesc - for Szeklerland
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Vendég#26 Mar 12, 2016, 20:48
Mert Erdély, nem Románia!
Székely#27 Mar 12, 2016, 21:01
És a Székely Nemzeti Tanács
Örvendek hogy a Székelyföldért Társaság elindította ezt a petíciót, de elvártam volna, hogy ebben legyen partnere a Székely Nemzeti Tanács is.
Vendég#28 Mar 12, 2016, 21:17
Minden tisztességes magyar ember kötelessége aláírni!
Vendég#29 Mar 12, 2016, 21:58
Azert hogy sorsunkrol ne Bukarestbe dontsenek es hogy Szekelyfoldnek legyen eselye az elorehaladashoz
Vendég#30 Mar 13, 2016, 02:37
Autonómiát
Aláírtam, mert ez egy konkrét javaslat, nem szavak puffogtatása.Meg vagyok győzödve, hogy egy érdembeni tárgyalás mindkét félnek javát fogja szolgálni!
Vendég#31 Mar 13, 2016, 05:31
Mert megérdemlik az autonomiát..
Vendég#32 Mar 13, 2016, 06:00
Minden igaz ügy mellett szívesen kiállok.
Ha nem kötődnék származásilag Erdélyhez, akkor is.
Amit Isten egybe teremtett, azt ember szét nem választhatja.
Gabipapa.
Ha nem kötődnék származásilag Erdélyhez, akkor is.
Amit Isten egybe teremtett, azt ember szét nem választhatja.
Gabipapa.
Vendég#33 Mar 13, 2016, 06:56
Figyelemfelkeltési szándékkal , valamint hiszek a kezdeményezésben .
Vendég#34 Mar 13, 2016, 08:01
Azt hiszem, hogy nyíltan kijelenthetem, hogy addig, amíg naponta perek folynak, hogy hova tettük ki a székely zászlót, hogy magyarul is kiírtuk a községháza szót, állandó rágalmakkal illetik főleg a Hargita és Kovászna megyei többséget, addig még várat magára az állam jogállammá válása kies hazánkban.
Mikor kerül megvitatásra a parlamentben az évek óta porosodó kisebbségi törvénytervezet? Az 1918-as Gyulafehérvári határozatok III. pontjának 1. alpontja, amely kimondja: "Teljes nemzeti szabadság az együtt lakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebelébôl választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot".
Ha ezek az ígéretek törvényerére kerülnek, akkor nem a többségiek kell szajkózzák helyettünk nap mint nap, hogy sehol a világon ilyen jogai nincsenek egy kisebbségnek, hanem akkor mi fogjuk Lehel kürtjével világgá kiabálni, hogy lám, nem mi választottunk új hazát magunknak, hanem csak a határok tolódtak el, de immár nem másodrendű állampolgárként élhetjük napjainkat.
Szász Károly
Mikor kerül megvitatásra a parlamentben az évek óta porosodó kisebbségi törvénytervezet? Az 1918-as Gyulafehérvári határozatok III. pontjának 1. alpontja, amely kimondja: "Teljes nemzeti szabadság az együtt lakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebelébôl választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot".
Ha ezek az ígéretek törvényerére kerülnek, akkor nem a többségiek kell szajkózzák helyettünk nap mint nap, hogy sehol a világon ilyen jogai nincsenek egy kisebbségnek, hanem akkor mi fogjuk Lehel kürtjével világgá kiabálni, hogy lám, nem mi választottunk új hazát magunknak, hanem csak a határok tolódtak el, de immár nem másodrendű állampolgárként élhetjük napjainkat.
Szász Károly
Vendég#35 Mar 13, 2016, 08:39
Szekelyfold sikeres rendezese erdekeben!!!
Vendég#36 Mar 13, 2016, 09:56
Tegyük helyre végre Székelyföld ügyét !
Vendég#37 Mar 13, 2016, 10:57
Mert a székelyek szabadnak születtek! Az ősi juss megilleti minden, ma kisebbségben élő honfitársunkat. Európa sokat köszönhet nekik, és úgy általában a magyarságnak. Ha Románia Európába kíván menetelni, a legkevesebb, hogy az országában élő összes nemzetisége megkapja, élhesse kulturális autonómiáját. Ez a minimum.
Vendég#38 Mar 13, 2016, 11:24
Mert nagyon fontos nekünk ,mi is erdély szülöttei vagyunk,
,,Gyökerünk lenyúlik mélyre ,mélyre egészen Erdély szívébe "
,,Gyökerünk lenyúlik mélyre ,mélyre egészen Erdély szívébe "
Vendég#39 Mar 13, 2016, 11:42
azért mert székely vagyok s az is maradok!!
Vendég#40 Mar 13, 2016, 12:02
Jogosnak tartom a Székely Autonómia létrehozását úgy mint ahogy a Dél-Tirolban létrejött önálló arculat megvalósulhatott!!
Vendég#41 Mar 13, 2016, 12:08
Mert ezt éreztem.
Vendég#42 Mar 13, 2016, 12:49
Mert Erdély és Székelyföld a szívemben van és szeretem , Erdély a Szülő Hazám ,Erdélyi vagyok Vásárhelyi <3
ufocska#43 Mar 13, 2016, 13:04
Azért!!!!!!!!
Vendég#44 Mar 13, 2016, 13:13
...Magyarország testén , Trianon boncasztalán az ANTANT mészárosai által 96 éve ejtett seb gyógyításért kiált! ... mi Magyarok addig nem lehetünk boldogok amíg ez a gyalázat nem tisztázódik! adjon a Magyarok Istene...!
Rita#45 Mar 13, 2016, 13:57
Aláírtam a petíciót,mert Székely vér folyik az ereimben, és soha nem tudnék erről megfeledkezni.
Vendég#46 Mar 13, 2016, 13:58
Mert sziv ügyem!!
Erdely#47 Mar 13, 2016, 13:59
Mert sziv ügyem!!
Vendég#48 Mar 13, 2016, 14:17
Szeretném ha a jövőben is lehetne magyarul beszélni Marosvásárhely-en mint annak idején nem is olyan régen.
Vendég#49 Mar 13, 2016, 14:31
Mert magyar vagyok!
Vendég#50 Mar 13, 2016, 14:32
Azért írtam alá, mert Székelyföldön magyarok élnek...
| This discussion has been closed. |