El a kezekkel a Facebooktól! Nem engedjük, hogy Orbánék a legnagyobb közösségi oldalra is rátegyék a kezüket!

A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik, hogy az Orbán-kormány a hazai hatóságokon és szervein keresztül bármilyen módon befolyásolni tudja a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook működését. Egyértelmű a rezsim szándéka: a propaganda-birodalma kiépítése és az Index kivégzése/bekebelezése után a Facebookot akarja befolyása alá helyezni.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének kezdeményezése valójában nem a szabad véleménynyilvánítás jogát védené, hanem arról szól, hogy a kormány által befolyásolt, legkevésbé sem független szervek mondanák meg, ki lehet fent a Facebookon és ki nem. Ez egy nagyon borús és rossz forgatókönyv, sokkal veszélyesebb, mint a legnagyobb közösségi oldal jelenlegi működése minden hibájával együtt.

A Jobbik abban is biztos, hogy a Facebook-törvénnyel kapcsolatos javaslat nem Péterfalvi Attila saját ötlete volt. Az Orbán-rezsim  neki baráti orosz, török, kínai diktatúrák módszereihez próbál közeledni, azokat másolja.

A Jobbik ezért ellenállásra buzdít mindenkit, akit érdekel a még szabad és független sajtó, közösségi oldalak sorsa és nem szeretné, ha a kormány szorosabb ellenőrzés alá vonná azokat.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Jobbik Magyarországért Mozgalom    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Jobbik Magyarországért Mozgalom, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.