Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályának megmentése.

Emberi Erőforrások Minisztériuma 
Prof. Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztere Úr részére  
és  
Prof. Dr. Horváth Ildikó Egészségügyért felelős államtitkár Asszony részére    

 

Tisztelt Prof. Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztere!  
Tisztelt Prof. Dr. Horváth Ildikó Egészségügyért felelős Államtitkár Asszony!

A Miskolci Semmelweis Szülészet-és nőgyógyászati Osztályért nyilvános facebook csoport létrehozóiként és működtetőiként fordulunk, az EMMI Emberi Erőforrások Miniszteréhez és az Egészségügyért Felelős Államtitkár Asszonyhoz. 

Nyilvános facebook csoportunkat, mely jelenleg 5320 támogató taggal rendelkezik, azért hoztuk létre, mert mint tudjuk, a Semmelweis Tagkórház Szülészeti-, Nőgyógyászati Osztályát össze akarják vonni, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-, Nőgyógyászati osztályával, amely számunkra sem szakmailag, sem betegbiztonsági szempontból nem elfogadható kormányzati döntés.  

A miskolci Semmelweis Tagkórház Szülészet-, Nőgyógyászati Osztályának dolgozói, továbbá Miskolc lakossága tudni véli, hogy az osztály bezárását, illetve átköltöztetését kívánják megvalósítani, a már jelenleg is leterhelt, hatalmas betegforgalmat ellátó Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba. A Semmelweis Tagkórház Szülészet-, Nőgyógyászati Osztályának elköltöztetését követően, egynapos sebészeti osztály kialakítását tervezik megvalósítani az osztály jelenlegi épületében.

Célunk, a Semmelweis Tagkórház Szülészeti-, Nőgyógyászati Osztályának megmentése, önálló osztályként történő további működtetése. Szeretnénk, ha az egészségügyi intézmény választásának lehetősége és joga megmaradna a nőknek és a családoknak! Emellett szeretnénk, ha megmaradna a város szívében az-az intézmény, ami 1994-ben, 2010-ben és 2014-ben elnyerte a "Baba-barát kórház" címet, 2011-ben és 2013-ban " Az év szülészete" oklevelet kapta, valamint 2018-ban az osztály szülőszobáján dolgozó szülésznők „Kiváló Munkacsoport” címet kaptak a kórház vezetőségétől.

A szülészet-,nőgyógyászati osztályok összevonása a lakosság és az egészségügyi dolgozók jogos felháborodását váltja ki. Egy ekkora forgalmat bonyolító összevont szülészet-, nőgyógyászat kialakítása, minden szempontból szembemegy a családközpontú szülészetek kialakításának kormányzati szándékával.

Az országban évi 4500 szülést ellátó intézmény példanélküli, a legnagyobb osztályokon, klinikákon is épp meghaladja a 3000-et a szülésszám. Az osztály jelenlegi formájában való megőrzése, az ott dolgozó egészségügyi szakemberek áldozatos munkájának megtartása érdekében, minden lehetséges eszközt készek vagyunk megragadni a Semmelweis Tagkórház Szülészet-, Nőgyógyászati Osztályának megmentése érdekben.

Mindezek alapján kérjük, az Emberi Erőforrások Miniszterének és az Egészségügyért Felelős Államtitkár Asszony közbenjárását, az osztály jelenlegi integritásának megőrzése érdekében, amely nem elsősorban az osztály kötelékében dolgozó több mint 150 munkatárs érdeke, hanem azé a 250.000. nagyobbrészt miskolci emberé, akiknek az ellátását a hosszú évtizedek alatt megteremtett magas szintű szakmai értékek mentén végzik.

Bízva a támogató együttműködésükben, kérjük Prof. Kásler Miklós Emberi Erőforrás Miniszter és Prof. Dr. Horváth Ildikó Egészségügyért Felelős Államtitkár Asszony segítségét, az Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórház Szülészet-, Nőgyógyászati Osztály önálló integritásának megőrzése érdekében.

 

Tisztelettel: Városi Melinda, Dr. Darabos Enikő, Székely Krisztina, Bóna Tímea   Miskolci Semmelweis Szülészet-és Nőgyógyászati Osztályért
Nyilvános Facebook csoport létrehozói és működtetői  

Kelt: Miskolc, 2019. 12. 12.  


Bóna Tímea és Városi Melinda    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Bóna Tímea és Városi Melinda petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...