Állítsák vissza a Ulzibat Metódus Támogatását!

2015 Januárjától megszüntették az Ulibat metódus támogatását, ezzel sok-sok beteg gyermektől elvéve egy lehetőséget egy jobb, élhetőbb és fájdalommentesebb élet reményétől!

Kérjük állítsák vissza a támogatást, vagy legalább a részbeni támogatást, mert kiderült, vannak  olcsóbb lehetőségek is erre a műtétre mint amit  korábban támogattak!

Ez az " olcsóbb" lehetőség  ( Circa 3000 euro, de ez attól is függ hány ponton szükséges a műtét)) is sok-sok családnak és beteg gyermeknek elérhetetlen marad, mert nem kapunk támogatást hozzá a Magyar államtól.

Hiába fordultak az ügyben az Ombudsmanhoz és készítettek ezügyben beadványokat, sajnos mindez eredménytelen maradt!

Kérjük aki támogatja ezt az ügyet írja alá a "petíciót"

További info: Ulzibat Módszer és minden hozzá kapcsolódó infó orvosokról és helyszínekről

 

Az Ulzibat metódus lényege röviden:

Központi idegrendszeri sérülések, agyi sérülések, paralízis és agydaganat, illetve különféle mozgásszervi sérülések, deformációk következménye az úgynevezett spaszticitás,izomletapadás, összehúzódás, feszesség, izmok megrövidülése! Mindez nagyban gátolja a mozgásfejlődést és idővel visszafordíthatatlan deformitásokat okozhat! A műtéti technikát bőr alatti bemetszéssel vékony, hegyes szikével végzik, nyílt seb hagyása nélkül.

A káros, letapadt rostot vágják el egy ponton, ami akadályozza a mozgást. Ezzel a beavatkozással felszabadítják az izmokat, a teljes izomzat károsítása és megszakítása nélkül. Ezáltal megszűnik a letapadás, mely összehúzza az izmokat és újra helyreáll a normális vérkeringés az adott izmokban, a feszesség oldódik.

Néhány példa: – szemizmok bemetszésével a kancsalság javulhat, – a rágóizmok kezelésével a rágás, nyelés, nyáladzás is jó irányba mehet, – a végtagoknál, mellkasnál a karok, lábak felszabadításával, azok kinyújthatók és felemelhetők lehetnek. – Talpraállás elősegísé -enyhül a lábkeresztezés és a lábfejek befelé fordulása -kezek felszabadításával, a kézhasználat, fogás elősegítése, kapaszkodás, önálló evés elősegítése

A műtétet 3 éves kortól végzik, felső határ nincs, de minél idősebb valaki, annál több ponton kell műteni! A műtétet követően egy nagyon fontos rehabilitációs időszak veszi kezdetét , 2-3 hónappal, izomerősítés és fejlesztés, nyújtás, lazítás. Mindezek hatására a mozgásfejlődés könnyebbé válhat, a feszesség oldásának hatására fájdalommentesebbé tehető az élet. A műtétet általában néhány éven belül, ahogy nő a gyermek, újra el kell végezni, ha újabb tapadások jelentkeznek.

A rehabilitációval (ami legalább olyan fontos, mint a műtét) együtt a műtét nagyban hozzájárulhat a mozgásfejlődéshez (ennek következményeként a szellemi fejlődéshez) és az élhetőbb élet, illetve a önellátás-részleges önellátás elősegítéséhez.