Mentsük meg Gomezt - Save Gomez

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petition text in english

2013-11-10 08:55:41

Can you please sign this petition. This African grey is a rescue and was placed to a loving home in Hungary. The new owners have done the right thing and had him check out by a veterinarian. However, because Gomez does not have an "ID" chip or a band the owners learned that they have no right to Gomez and he is considered a "property" of the Hungarian government. The authorities want to confiscate Gomez and put him in a small town zoo where Gomez most likely will not survive as he needs constant human care and attention. He is not a wild caught bird and knows no skills to get along with other parrots. Gomez has bonded to the owners, particularly to the male member of the family and he is very much in love with him actually. He finally found happiness and growing his feathers out. The authorities don't care about Gomez's needs, they just want to confiscate him. While the rescue group is diligently working on laws to bring awareness to parrot owners that their parrots must be legally registered, there are circumstances when the law is not in the best interest of certain parrots and this includes Gomez. Please sign this petition for Gomez to be able to stay with his loving family where he truly belongs. For all the parrot owners out there, I am sure you know how agonizing it would be if someone came to your house telling you that you have no right to have a parrot because of laws that most people are still not aware of. Please help. It would be great if people from all over the world would have their name on the petition.

SING IN THERE

(Keresztnév = First Name, Vezetéknév = Last Name, Város = City, Ország = Country)


Papagáj-mentés Facebook csoport

A petíció teljes szövege

2013-11-09 20:24:59

Mentsük Meg Gomezt!
A Papagájvilág Alapítvány és a vele együttműködő Papagáj-mentés Facebook-csoport által mentett Gomez névre hallgató tolltépett, röpképtelen, pszichésen sérül Jákó papagáj magánszemélynél történő elhelyezését a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a jelenlegi jogszabályi környezetre hivatkozva elutasította és az állat elkobzását rendelte el, amely intézkedést követően a madár állatkertbe kerülne elhelyezésre.
Alapítványunk - a Természetvédelmi Felügyelőséggel konzultálva - a madarat örökbefogadási szerződés keretében szándékozta örökbefogadóhoz adni, amelynek értelmében az állat továbbra is a Magyar Állam tulajdona marad, nem idegeníthető el, nem adható és nem ajándékozható el, továbbá tenyésztésbe sem vonható, ám a folyamatos, számára fontos emberi illetve fajtársakkal közeli kapcsolata biztosított. Állatorvosi vélemény alapján egyértelmű, hogy Gomez sérült volta miatt, az érvényben lévő eljárási rend szerinti állatkertben történő elhelyezése nem szolgálná a madár érdekeit, mi több vélelmezhetően az állat korai halálát idézné elő!
A Papagájvilág Alapítvány a papagájfajok életének védelme és megóvása továbbá a hazai papagájtartás kultúrájának fejlesztése és a tartástechnológia oktatása céljából jött létre, amely feladatát mindeddig maradéktalanul el is látta. A pszichésen sérült Gomez nevű kismadár elszakítása jelenlegi örökbefogadójától és gondozójától egész biztosan nem szolgálja a madár érdekeit, sőt meggyőződésünk, hogy ez az intézkedésaz élete végét jelentené! A Természetvédelmi Felügyelet nem végzett környezettanulmányt, kizárólag a jogszabályokra hivatkozva hozta meg a döntését! Tette ezt úgy, hogy nem vette figyelembe az általunk javasolt eljárást és elhelyezési kérelmet! Alapítványunk és a minket támogató állatszerető emberek számára minden egyes egyed élete kiemelten fontos!Képesek vagyunk a sérült egyedek felkarolására, gondozására.
Tiszteletben tartjuk a védett fajokról szóló törvényeket ám jelen esetben úgy látjuk, hogy a Felügyelősség nem kíván együttműködni a védett fajokhoz tartozó szóban forgó sérült egyed megmentésében!
Kérjük mindazon jóérzésű embereket, akik egyetértenek törekvéseinkkel és céljainkkal és ami a legfontosabb, maguk is úgy ítélik meg, hogy ezen törekvéseink Gomez papagáj érdekeit szolgálják, szíveskedjenek aláírni az alábbi petíciót, amit a Felügyelősség álláspontjának megváltoztatása érdekében fogalmaztunk meg!
Alulírottak aláírásunkkal támogatjuk a Papagájvilág Alapítvány (Cím: 2151, Fót, Nyárfa u. 20. Nyilvántartási szám: AM-3417 Adószám: 18208272-1-13) javaslatát, miszerint a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet által Gomez papagáj ügyében kiadott határozatának 2. pontja (a Szegedi Vadasparkban való elhelyezése) végrehajtásának felfüggesztése mellett, vizsgálni kell annak lehetőségét, hogy a fokozott gondozást igénylő Állami tulajdonban lévő Gomez nevű papagáj természetes személy gondozásába kerülhessen a tenyésztésbe vonás valamint az elidegenítés tiltásával és minden, az egyed ellátásához szükséges feltétel megteremtésével.
Papíralapon ezen adatok kellenek az aláírásgyűjtéskor
Olvasható családi és utónév, személyi azonosító, Lakcím, Sajátkezű aláírás

Papagáj-mentés Facebook csoportPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.