civil kezdeményezés a magyar bioélelmiszerekért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Új utak...

2013-10-21 11:52:13

Tisztelt Támogatónk!

Köszönjük eddigi támogatását és szeretnénk értesíteni arról, hogy Fazekas miniszter úr átvette Civil kezdeményezésünket és ígéretet tett rá, hogy a most készülő ökológiai akciótervnél már figyelembe veszik a kéréseinket.

Azt nem tudjuk, hogy ezek a valóságban hol és hogyan fognak megjelenni, de mi már a további lépéseket tesszük, illetve szervezzük.

November 2-án nyílik a KÖKI Terminál földszintjén az első Termelői Bioáruház, melyben kizárólag minősített magyar bioélelmiszerek lesznek kaphatók. Ugyanott minősített Biopiacot is tartunk szombatonként, ahová szeretettel várunk minden kedves vásárlót és minősített biogazdát.

Decemberben megalakítjuk az ország első nyitott bio termelői csoportját és (lehetőségeinkhez mérten) segítjük az átállni kívánókat.

Honlapunk:

www.delpesti-biopiac.hu

függetlenség

2013-09-25 11:21:17

Kedves Támogatóink!

Olyan visszajelzést kaptunk, mely szerint valaki politikai hirdetést fűzött kezdeményezésünkhöz.

Ezúton közöljük, hogy semmiféle politikai, társadalmi szervezet, egyesület " védőernyője alatt nem állunk és nem is fogunk csatlakozni senkihez.

Kezdeményezésünk szeptember 30-án leáll, mert aznap adjuk át Fazekas Miniszter Úrnak, aki el fogja dönteni mit kezd ezzel a nagy számú támogatóval.

Amennyiben semmit, vagy csak udvariasan biztosítanak minket arról, hogy drukkolnak nekünk, akkor befejeztük a tevékenységünket és levonjuk azt a következtetést, hogy valóságban nem érdekel senkit a magyar bioélelmiszer előállítás, termelők és fogyasztók.

Amennyiben viszont valóban beveszik kéréseinket az új jogszabályi, uniós költségvetési tervekbe, akkor belekezdünk az ország egyetlen működőképes bio termelői csoportjának szervezésébe.

Ennek része lesz az ingyenes, szigorú szakmai ellenőrzés a minősítők részéről. A termelés szervezése, a kis termelők bevonása, az értékesítés biztosítása. Termelői boltok és webáruház létrehozása egységes árukészlettel kereskedelmi árrés nélkül. Ez az alapja annak, hogy mindenki  normális áron hozzájuthasson jó minőségű magyar garantáltan vegyszer és GMO mentes bioélelmiszerhez.

Mellette valódi együttműködést, személyes kapcsolatokat próbálunk létrehozni a biogazdák között és biztosítjuk, hogy hozzájussanak minden számukra szükséges és lehetséges uniós támogatáshoz.

Véleményünk szerint ez az egyetlen olyan út, amelyen elindulhatunk egy európai színvonalú ökológiai termelés, kereskedelem és fogyasztás felé...

Aki tehát segíteni akar minket ebben, az csatlakozzon a kezdeményezéshez! Szeptember 29-ig él ez a lap és nincs szükségünk kéretlen politikai támogatókra.

Előre is köszönjük!

Hír a Civil kezdeményezésről

2013-09-24 05:05:01

Kedves Támogatóink!

Jó hírt szeretnénk megosztani Veletek/Önökkel!

Első célunkat elértük és szeptember 30-án ünnepélyes keretek között, egy nekünk rendezett sajtófogadáson adhatjuk át kezdeményezésünket Fazekas Miniszter Úrnak.

Ezen a rendezvényen képviselnek Benneteket/Önöket. Ott lesz három kisebb biogazda, aki évek óta minősítteti termelését, de a többlet költség mellett értékesítési gonjai vannak. Hárman azok közül akik ökológiai termelést folytatnak, de nem minősíttetik magukat, mert a jelen helyzetben nem látják értelmét, vagy egyszerűen nincs rá pénzük. Végül, de elsősorban három olyan anyuka, aki már vásárol, illetve otthon termel valamennyi bioélelmiszert a gyerekeinek, de szeretne mindenkinek azt adni a családban, ha elérhető lenne helyben és árban egyaránt.

Azt szeretnénk kérni, hogy még most az utolsó héten népszerűsítsétek tovább ezt az aláírásgyűjtést, hogy minél többen legyünk. Utána lezárjuk a petíciót és a köszönettel együtt jelezzük mi lett az eredmény.

Köszönettel:

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.