a hallgatói hat pont oktatói támogatása

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

videó_ a hallgatók hat pontja

2013-02-08 22:07:07

Oktatói Hálózat

Az egyetemi/főiskolai belső levelező-rendszerek legális használatáról

2013-02-04 14:48:13

Az alábbi állásfoglalás jogi támaszt ad ahhoz, hogy az intézmények belső levelezőrendszerét felhasználva felhívjuk kollégáink figyelmét a petíció aláírására:

"Egy panaszos beadvánnyal fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság), amelyben azt kifogásolta, hogy Ön az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (a továbbiakban: ELTE BTK) dékánjától származó körlevélre válaszul elküldött egy levelet, amelyben felhívta az egyetemi oktatók figyelmét egy, a felsőoktatási reformmal kapcsolatos aláírásgyűjtésre.
[...]
A rendelkezésére álló információk alapján a Hatóság megállapította, hogy Ön rendelkezik az ELTE BTK oktatói által használt elektronikus levelezési címmel, ezért jogszerűen használhatta a levelező listát. Ön az elküldött levélben nem aláírásokat gyűjt, hanem csupán felhívja minden oktató figyelmét a petíció támogatásának lehetőségére. A kifogásolt levél továbbá nem tartalmaz információkat arra vonatkozóan, hogy kik támogatták és kik nem az aláírásgyűjtést, ezért nem történt visszaélés személyes adattal.

A fentiekre való tekintettel az ügyben a Hatóság nem állapított meg a személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogsérelmet.

A Hatóság ugyanakkor azt javasolja Önnek, hogy - az esetleges jövőbeli jogsértések elkerülése érdekében - a hasonló jellegű elektronikus levelek küldése során a címzettek nevét és elérhetőségét az ún. ,,titkos másolat" rovatban tüntesse fel. Ezáltal ugyanis kizárhatja annak lehetőségét, hogy bárki, aki a küldeményt megkapja, megismerhesse a többi címzett adatait.

Budapest, 2013. január 23.

Üdvözlettel:
Dr. Péterfalvi Attila elnök"


Oktatói HálózatPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.