El a kezekkel a Klévizi buszmegállóktól!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

petíció II

2022-09-10 18:06:31

  Sziasztok!

A petíciónk sajnos nem érte el a célját, mert Piliscsaba polgármestere számára fontosabb a buszmegállók elbontása, mint a polgárok akaratának előtérbe helyezése.

petico11.jpg

Kifogásként azt hangoztatta, hogy a két halas buszmegálló nem illik Piliscsaba arculatába. Piliscsaba Fő utcájának, ahol ezek állnak, egyáltalán nincs arculata. Ez tény. Továbbá tagadta, hogy felsőbb utasításra cselekedett, amikor megbízta a Mészáros-Nyerges érdekeltségbe tartozó céget új megállók építésével. A megállapodás szerint a cég ingyen építi fel a megállókat és ennek fejében ingyen helyezhet el azokon hirdetéseket. Nem kétséges, hogy ezek miről fognak szólni. Azonban a sok, sok támogató aláírás és komment mindenki számára világossá tette, hogy a polgármester és az önkormányzat tagjai nem lakosságbarát emberek.

Továbbá az is kiderült, hogy:

1.      Humortalan, az esztétikai értékekre érzéketlen emberek,

2.      Hidegen hagyja őket a lakosság véleménye (ez nem az első eset),

3.      Megalkuvók és a város kárára kötnek előnytelen szerződéseket (a reklámbevételektől elesik a város),

4.      Felelniük kell a közvagyon hűtlen kezelésért, amiért rendkívül ínséges időkben képesek 2 millió forintot elkölteni arra, hogy elbontassanak két, a használóknak kedves, célnak kifogástalanul megfelelő buszmegállót, pusztán politikai okokból. (Minden más magyarázat porhintés.)  

Mindenkinek ismételten köszönjük, hogy kiállt a megállókért és aláírta a petíciót.  

MKKP Közleménye

Sikertelen volt a polgármesternek átadott petíció, mindenképp lebontják a piliscsabai "halas" buszmegállókat Helyi civilek és a Kutyapárt passzivistái adták át pénteken Farkas András polgármesternek azt az 1364 ember (köztük több mint 300 helyi lakos) által aláírt petíciót, ami azért született, hogy ne bontsák le a civilek és passzivisták által közösen felújított két buszmegállót Piliscsaba Klévíznél. Sajnos hiába: bár a polgármester átvette a dokumentumot, közölte, hogy nem változtatnak a döntésen. Indoklása szerint a megállók nem illenek a városképbe.

A találkozón az is elhangzott, hogy nem felső utasításra lett megbízva a Nyerges Zsolt és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Publimont Kft. a leendő új megállók építésével, hanem maguk választották ki a céget. Ígéretet kaptunk, hogy a bontásnál ott lehet valaki a passzivistáink közül, aki felügyeli, hogy ne essenek szét a megállók. Emellett ötleteket várnak arra, hová legyenek áthelyezve (amennyiben tényleg sikerül épségben kiemelni őket, ami sajnos korántsem biztos).  

Az esetről a sajtó így tudósított, pl. a 444.hu:

Nem hatott a petíció, de a II. kerület jelezte, elférne náluk a Kutyapárt halas buszmegállója  

Bódog Bálint

közlekedés szeptember 9., péntek 20:55  

Mindenképpen lebontják a Kétfarkú Kutya Párt piliscsabai halas buszmegállóit, a polgármesternek átadott – 1364 ember által aláírt – petíció sem akadályozta meg ezt.   

A II. kerület azonban átvenné a buszmegállókat – jelezte Őrsi Gergely, a kerület polgármestere, aki szerint a „halváró” jól mutatna a pesthidegkúti horgásztónál. „Talán kevesen tudják, hogy Budán van egy gyönyörű, nyugalmat árasztó horgásztó, Pesthidegkút Ófalu szívében. Örömmel venném, ha ez a minden szempontból odailló alkotás ott találna új otthonra a bontás helyett akár a tó partján, ahol egyre több a vidámság, akár a legközelebbi buszmegállóban, ahol jelen pillanatban nincsen sajnos váró” – jelezte Őrsi a Facebookon.

„A találkozón az is elhangzott, hogy nem felső utasításra lett megbízva a Nyerges Zsolt és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Publimont Kft. a leendő új megállók építésével, hanem maguk választották ki a céget. Ígéretet kaptunk, hogy a bontásnál ott lehet valaki a passzivistáink közül, aki felügyeli, hogy ne essenek szét a megállók” – írta közleményében a Kutyapárt.    


Borcsa

petíció átadása

2022-09-08 13:56:38

Sziasztok!

Pénteken, szeptember 9-én, reggel 8 órakor A buszmegálló-festők csapata átadja a petíciót Farkas András polgármesternek a Városházán, Piliscsaba, Kinizsi utca 1-3. 

A közlemény megírásának pillanatában az alírók száma 1364. Köszönjük mindenkinek!

Az átadásról készülnek felvételek, holnap azok is láthatóak lesznek.

Akinek van kedve és teheti, csatlakozzon az átadók csapatához!


Borcsa

kérés szelfi készítésére a buszmegállónál

2022-09-04 09:50:34

Sziasztok!

A think-tank összeállt és az a javaslat született, hogy, aki csak teheti, menjen el egyedül, családostól vagy barátokkal, ismerősökkel a klévízi buszmegállókhoz és készítsen egy szelfit, majd azt tegye fel, akár kommentár nélkül, a polgármester oldalára hozzászólásként, emlékeztetőül arra, hogy olyasmit készül tönkre tenni, ami az itt élők számára a munkájuk gyümölcse, az utazók számára hasznos, a célnak megfelelő, a szemnek tetsző és a szívüknek kedves: 

https://www.facebook.com/farkas.andras.piliscsaba

 


Borcsa

petíció

2022-09-03 15:08:08

Sziasztok!

Köszönet mindenkinek, aki eddig aláírt, túl vagyunk az ezredik aláíráson. 

Pénteken, szeptember 2-án az RTL Klub 6 órás híradója ezt sugározta az esetről:

https://rtl.hu/hirado/2022/09/02/hiaba-ujitottak-fel-ingyen-az-aktivitak-a-piliscsabai-buszmegallot-az-onkormanyzat-politika?fbclid=IwAR1yqTmWdTp_TI_7zoYdKjcAaw-ly8ZyVOtZNY59XeV0dIrbrcxlqNGb6VY

Szombaton, szeptember 3-án Farkas András legtöbb részvételt magáénak tudható piliscsabai csoportban közleményt tett közzé (lásd a linket alább), amelyben ismét azt közölte, hogy „Nyugi”, a buszmegállókat máshol fogják felállítani. Ha ez igaz (lenne), kérdés, hogy ahol(?) majd felállítják, lesz-e buszjárat, annak érdekében, hogy a funkció és forma egysége megmaradhasson, ez utóbbi fontosságát a polgármesternek, aki építész, értenie kell(lene), ha nem hatnának rá más alkotmányos erők. Egy buszmegálló, megálló buszok nélkül meglehetős nonszensz.

https://www.facebook.com/groups/piliscsabamaesholnap/permalink/5913557625363461/

Néhányat idézünk a polgármesteri irományra érkezett kommentekből.

„Na, én most csalódtam a polgármester úrban. Tisztább lett volna azt mondani, hogy köt minket egy szerződés, az elállásnak ennyi a költsége, össze akarjuk-dobni, akik annyira szeretik ezt a buszmegállót. Vagy bármi konstruktív javaslat, gondolkodás szebb lett volna tőle. A közösség teremtő erejét semmibe veszi. OK, a festéket a kutyapart adta, aki mellesleg a választási kampányra kapott pénzeket szinte mind visszaforgatja a köznek, es felújít elhanyagolt közterületeket, építményeket, tehát az adóforintjainkat ránk költik es nem a saját es barátaik zsebet tömik. Ez a hozzáállás a polgármester úrtól sértő arra a közösségre nézve, aki beletette az idejét es munkáját. Mert nem párt aktivisták, hanem piliscsabai önkéntesek voltak javarészt. Es a városképre hivatkozni is vicces. Ha megnézzük a szép új evangelikus templomot, vagy a főutunkat. Azt meg el sem tudom képzelni, hogy fogjak szétesés nélkül elmozgatni, majd utólag bocsánatot kérnek, hogy bocs, megsem sikerült. Kár volt ebből politikát csinálni, mikor eredetileg nem ezen kellett volna legyen hangsúly, hanem a közösségi összefogáson, amely kialakult, es amelyet most ezzel semmibe vesznek.”

„’Csakhogy közben elérkezett a választási kampány is és márciusban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái teljesen egyértelmű politikai akció keretében, tudatosan beelőzve az önkormányzatot, kifestették a buszvárókat.’ A buszmegállókat 2022 október 1-én festettük le. (Nem márciusban.) Ha megnézi az október 1-je után FB posztokat, talál köztük egy képviselői hozzászólás váltást, amiben egy konstrukcióról van szó reklámért buszmegállót témában. tehát a festéskor nem volt még döntés és szerződés a reklám-buszmegállókról. Egyáltalán nem politikai akcióhoz csatlakoztunk, amikor egy egész munkanapunkat rááldoztuk a borzasztó állapotú megálló festésére. Amióta várostakarítás van, minden évben - sőt néha évközben is - családommal, szomszédaimmal - kitakarítottuk a megállót - kutyapártos politikai akció nélkül is, mert nem bírtuk nézni a förmedvényt. A választások óta történt egy s más, például háború, energiakrízis, infláció... Ilyen esetben elvárható lenne, hogy felülvizsgálják a költségvetést, és ami még halaszható, azt halasszák későbbre. Így a megálló alapozására szánt pénzt is valami halaszthatatlanra. Milyen érdekes, hogy a tiltakozás után hirtelen kiderült, hogy máshol, másként hasznosítani fogják. Mintha mindig is ezt kommunikálták volna. Nyugodt vagyok.”

„Miután azokkal a megállókkal harminc éve senki nem kezdett semmit, annyira nem volt nehéz "tudatosan beelőzni" az önkormányzatot.”  

„Ezek a fantáziátlan izék lennének az új buszmegállók? Csodásak. Ja nem. Miért kell egyenkinézetű építményeket rakni mindenhová? Miféle arculat az? Miért irtózik annyira a színes, egyedi megoldásoktól, a szürke-fekete helyett valami szem- és lélekvidító darabtól? Még akkor is, ha előzetesen bármiféle szerződést kötöttek bármilyen reklámcéggel. Rakják az egyenmegállókat máshová, a színeseket meg hagyják ott, ahol vannak. Ön egyébként ilyen egyenépítész vagy csak utasítást teljesít?”

  A kommentek végén egy kérdés: Rombolásra van pénz ilyen ínséges időkben? Igazából az a kérdés, hogy van-e jogosultsága erkölcsileg az Önkormányzatnak eltávolítani ezeket az ajándékba kapott objektumokat, ínséges időkben, drága pénzért, tudván, hogy a létrehozásukban sok piliscsabai polgár nagy örömmel, kedvvel vett részt, használatát sok helyi és átutazó utas élvezi és értékeli, ily módon a köz tulajdonává vált, mint esztétikai érték. Mára a politikai előzményeket el kellene felejteni, és csak, és kizárólag magáról a tárgyról, mint „művészi értékről”, illenék beszélni, annak hasznosságáról, alkalmasságáról, esztétikai értékéről és jelentőségéről az itt lakók számára. Ennek alapján a két várónak ott a helye, ahol most állnak.  


Borcsa

petíció

2022-09-02 17:53:34

Mindjárt átlépjük a bűvös 600 aláírást. Amíg erre várunk itt egy összefoglaló a mai hírekről:

Update: Az RTLKlub 2022. szeptember 2-án az esti 6 órás Híradójában foglalkozott az üggyel. Ebben  a buszmegállók felújításában részt vett piliscsabai polgárok mellett Farkas András polgármester is megszólalt és elmondta, hogy a buszmegállókat leszerelik és elviszik valahová máshová, de még gondolkoznak, hogy az a máshová hol legyen. Az erről látható videót később csatoljuk.

A Kétfarkú Kutyapárt 2022. szeptember 22-én a FB-n az alábbiakat tette közzé arról, hogy kinek az érdeke ez az egész:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=445140357646696&set=a.250396547121079

Ugyanezen a napon a hvg.hu ezt a cikket tette közzé: https://hvg.hu/elet/20220902_A_romos_piliscsabai_buszmegallo_helyett_tavaly_egy_szines_hangulatosat_alakitott_ki_a_Kutyapart__most_lebontjak

A telex.hu is beszámolt az ügyről:

https://telex.hu/belfold/2022/09/02/ketfarku-kutyapart-piliscsaba-buszmegallo-onkormanyzat-lebontas 

 

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

 Tudjon meg többet...

 

5 € 10 € 20 € 40 € 80 €

Fizessen PayPal-lal Elfogadom, hogy a plusz láthatóság nem szükséges a petíció aláírásához.

Petíció aláírása

Az aláírási űrlap rejtett, mivel a petíciót már aláírták böngészőjéből.Ugrás az aláírási űrlapra
 

Borcsa

petíció

2022-09-02 13:35:59

Mai (péntek) állás (15:31-kor) 364 aláírás. Szépen haladunk, csak így tovább!

Ma vagy, ha ma nem, akkor holnap az RTLKlub 6 órás híradójában riport lesz látható a klévizi buszmegállók ügyéről. Hallható benne azok véleménye, akik részt vettek a festésben, és Farkas András polgármester is megszólal. 


Borcsa

petició

2022-09-01 13:52:47

Sziasztok! 

Csütörtökön, szept 1-jén 15:51 perckor 232 az aláírások száma! Haladunk!


Borcsa

petíció

2022-09-01 07:26:22

Sziasztok! Csütörtök reggel 9:24-kor 128 aláírás gyűlt össze. Csak így tovább, kérek mindenkit, hogy terjessze minél szélesebb körben. Minél többen vagyunk, annál hangosabb a hangunk.


Borcsa

Klévizi buszmegállók

2022-08-31 17:13:19

Sziasztok!

Eddig (szerda 19:13) 46 aláírója van a petíciónak, ami kevesebb, mint 24 óra alatt nem rossz teljesítmény. Köszönjük, mindazoknak, akik eddig már aláírtak, de bele kellene húzni, ezért arra kérek mindenkit, hogy küldje el ismerőseinek és tegye fel, akár többször is az általa frekventált piliscsabai oldalakra is, mert a közzététel után elég hamar "alámerül". 

Meg fogjuk akadályozni a buszmegállók bántalmazását! Bízzunk magunkban!


Borcsa



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...