Ne legyen kötelező óvodába vinni a gyermeket koronavírus-járvány idején

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Cikk a petíciónkról a Népszavában

2020-11-17 17:14:09

Kedves Aláírók! Mint ismert, petíciónkkal a felelős személyeken és intézményeken túl a sajtót is megkerestük, pártállástól függetlenül. Ennek kapcsán petíciónkról már meg is jelent az első cikk, ezúttal a Népszavában: https://nepszava.hu/3099481_peticio-indult-a-kotelezo-ovoda-ellen

Úgy látom, a nyomásgyakorlásnak megvan a hatása: nálunk, a XXII. kerületben tudomásom szerint a mai naptól dec. 18-ig engedélyezik az óvodáskorú gyermek távolmaradását a járványügyi helyzetre hivatkozva (aki XXII. kerületi, kérdezze az óvónőjét).

Köszönöm mindenkinek a petíció aláírását!

Üdvözlettel,
Kővári Tamás


Felelős szülők

Ne legyen kötelező óvodába vinni a gyermeket koronavírus-járvány idején petíció fejlemények

2020-11-13 13:46:37

Köszönjük, hogy aláírtad petíciónkat, egyben szépen megkérünk, hogy oszdd meg vagy küldd tovább a linket minden potenciálisan érdeklődő ismerősödnek.

A petícióhoz készítettem egy bővebb háttéranyagot is, amit hozzám hasonlóan bátran továbbadhatsz újságíró, döntéshozó ismerőseidnek, barátaidnak: https://drive.google.com/drive/folders/1zjS203wzuY_PM3mBCIM2joGFnB7rnZLt?usp=sharing

Az elmúlt két napban sokan írtak nekünk, amiből érdekes kép rajzolódik ki:

1. Az ország számos óvodájában liberálisan kezelik a kérdést, aki otthon szeretné, tudja tartani a kicsit, annak nem gördítenek akadályt az útjába. Sőt, tudunk olyan óvodáról is, ahol kifejezetten kérték a szülőket, hogy aki tudja, tartsa otthon gyermekét.

2. Ugyanakkor létezik az országban számos intézmény, ahol egyes óvodavezetők – illetve az én esetemben a kerületi óvodavezető – kifejezetten elzárkózik ettől.

Ha az utóbbi csoportba tartozol, akkor megköszönöm, ha megírod nekem az adott intézmény nevét és települését. Természetesen minden bejelentést anonim módon kezelünk, hacsak nem említed meg külön, hogy vállalod a neved is.

Emellett sokan írták, hogy "miért nem kérek orvosi igazolást" vagy trükközöm ezernyi más módon. Megtehetném, de nem szeretném, mert ez nem igazi megoldás,  és még szeretném azt hinni, hogy maradt az országban egy cseppnyi józan ész.

Kővári Tamás
Egy felelős szülő


Felelős szülőPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...