A kormány függessze fel a végrehajtói munkabér-és nyugdíjletiltásokat, moratóriumot a behajtócégek felé törlesztőknek is!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ön beáldozhatónak, vagy büntetendőnek gondolja a végrehajtás alatt lévőket?

2020-04-09 14:58:25

Tisztelt Aláíró!

Természetesen az Ön válasza a fenti kérdésre nyilvánvalóan nem, hiszen aláírta a petíciót.

Sajnos jelen közlemény írásakor mindössze 1146-an tették meg ugyanezt,ez pedig nagyon kevés ahhoz képest, hogy millión felüli az érintettek száma.

Kérem, hogy ha lehet, ossza meg ezt a petíciót minél több ismerősével, és kérje meg őket is, hogy segítsék eljuttatni minél több érintetthez!

Statisztikai értelemben gyakorlatilag nincs olyan ember Magyarországon, akinek a szűkebb rokonságában ne lenne valaki, aki ellen végrehajtás folyik, vagy akinek követeléskezelő cég vásárolta meg valamely bedőlt tartozását, akikre nem vonatkozik a törlesztési moratórium (nemfizetés esetén pedig ezekből az ügyekből is bírósági végrehajtás és jövedelem-letiltás lesz.)

Nyakunkon a járvány és a válság, bárki elveszítheti a munkahelyét vagy csökkentett bért kaphat a leállások, korlátozások miatt. Egy olyan családban, ahol a keresőképesek ellen végrehajtás folyik, a járvány miatti jövedelemkiesés teljes anyagi lehetetlenüléshez, segélyekre szoruláshoz vezethet.

Érthetetlen, hogy amikor a NAV által indított fizetésletiltásokat, inkasszókat felfüggesztették, -átmenetileg mentesítve például azokat, akiket adócsalás miatt büntettek meg- a jórészt önhibájukon kívül bedőlt hiteladósokat miért büntetik azzal, hogy sorsukra hagyják őket.

Csak úgy adhatunk nyomatékot ennek a petíciónak, ha minél többen sok ezren csatlakoznak hozzá. Ne várjuk meg, míg kritikusra fordul a helyzet, joga van a bedőlt tartozásal rendelkezőknek is átmeneti könnyítéshez, míg véget nem ér a válság!

Üdvözlettel:

Bálint Zoltán László
önkormányzati képviselő Gárdony városban
a petíció szerzője


Bálint Zoltán László

Akinek bedőlt a tartozása, nem tisztességtelen, hanem bajba jutott ember!

2020-04-01 17:54:58

Tisztelt Aláíró!

Köszönöm, hogy aláírásával támogatta ezt a petíciót.
Még egy kérésem van Önhöz: ha eddig nem tette, ossza meg, hogy minél több érintetthez eljuthasson.
Nagyon sokaknak alá kell írnia, hogy figyelemfelkeltő hatása legyen!

Gulyás Gergely a kormány sajtótájékozatóján arra az újságírói kérdésre, mely szerint kiterjesztik-e a törlesztési moratóriumot a követeléskezelő cégek felé törlesztékre is, az a választ adta, hogy "csak a hiteleiket tisztességesen törlesztőknek tudnak egyelőre segíteni".
A jelenleg végrehajtás alatt lévők, valamint követeléskezelő cégeknek törlesztők óriási része még mindig az egykori devizahitelesek közül kerül ki, akiknek tartozása kezelhetetlenné duzzadt, és akik máig érdemi segítség nélkül vannak. A vészhelyzet miatt jelenleg bíróságon sem tudják igazukat érvényre juttatni. Egy egész világot érintő vészhelyzetben ugyanakkor minden bajba került banki adósnak joga van legalább az átmeneti könnyítéshez, különösen akkor, ha ezt a jogot a még élő szerződéssel rendelkezők számára automatikusan, külön indoklás nélkül biztosítják. Nem lehet  a bedőlt adósokat sem kimondva, sem sugalmazva tisztességtelennek, ennél fogva büntetendőnek minősíteni és sorsára hagyni.

Emeljük fel a hangunkat, hogy meghallják, akiknek meg kell!

Bálint Zoltán László
önkormányzati képviselő, a petíció szerzője

 


Bálint Zoltán László



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...