A Somló hegyi Szobrász Pince megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A Somló hegyi Szobrász Pince peticiójának jelenlegi állása

2020-10-12 06:45:59

Tisztelt Aláírók, támogatóink !

Peticiónkkal kapcsolatban továbbra sem kaptunk semmilyen választ azon, többször feltett e-mailes kérdésünkre a Birtoktól, miszerint ingatlantulajdonosként hozzájárulnának-e ahhoz, hogy társadalmi munkában a Somlói közösség és más jelentkezők együtt elvégeznénk a Szobrász Pince állagmegóvását. 

A pince állaga a nyár során a tavalyihoz képest még romlott - és úgy tűnik, hogy egyedül tehetetlenek vagyunk ennek megállításában. 

Arra kérjük ezért a támogatóinkat, hogy amennyiben továbbra is szeretnék segíteni a pince megmentését, és hajlandóak ezt akár közvetlenül is felvállalni a Birtok felé,  írjanak egy rövid e-mailt a Kreinbacher Birtok birtok@kreinbacher.hu nyilvános e-mail címére, amiben saját szavaikkal leírják, hogy miért és mit kérünk a Szobrász Pincével kapcsolatban, vagy csak egyszerűen linkeljék be a peticiót.

Sajnos ezen felül kifogyóban az 'eszköztárunk' - de talán együtt sikeresebbek leszünk, és ha elegendően írunk elektronikus levelet, a birtok adminisztrátorai / vezetői 'észrevesznek' minket.  

SBB , 2020. október 12. 

 

 

 

 


Somlói Borok Boltja

2020. március 11-i e-mail a Kreinbacher Birtoktól

2020-03-11 10:53:16
From: @kreinbacher.hu>
Subject: RE: Szobrász-pince
Date: 11 March 2020 at 11:46:23 GMT+1
To: Somlói Borok Boltja <info@somloi.hu>

Kedves Éva!
 
Egyelőre ennyi fejlemény van, ld. a lenti választ.
Én bízom benne, hogy a többszöri „szándéknyilatkozatból” látja a pozitív szándékot, hiszen a Birtok célja megegyezik a kezdeményezés céljával.
 
//
 
Tisztelt Cartwright Éva / Somlói Borok Boltja!
 
Ahogy azt korábban már több alkalommal jeleztük, a Szobrász-pince felújítása szerepel terveinkben. Április végéig egy statikai szakértővel mérjük fel az épület állapotát, ezt követően tudunk döntést hozni a továbbiakról, a szükséges munkálatokról.
 
Kreinbacher Birtok
 
//

 


Somlói Borok Boltja

A peticó 2020. március 8-i állása

2020-03-07 07:25:30

2020. Január 6-án ezt írtuk a Birtok levelezést folytató képviselőjének: 

Kedves .., abba belemenne esetleg a Birtok, hogy társadalmi munkában elvégezzük az állagmegóvást? Többen is ajánlottak pénzt/munkaerőt ehhez, és szívesen megszervezem.  Köszi előre is a választ.

Január 9-én jött válasz: Köszönjük a felvetést, igyekszünk házon belül egyeztetni a kérdésről és jelentkezem.

Január 27-én rákérdeztünk: Szia ., van esetleg fejlemény? Engem is kérdezgetnek, azért kérdezek ‘tovább’ ..:) Köszi! .

Március 7.én újra rákérdezünk: ?

 


Somlói Borok Boltja

A petició 2019. november 15-i státusza

2019-11-15 06:24:57

A Kreinbacher Birtoktól kapott válaszokat a peiticó,és a Facebook oldalunkon lévő hirdetmény szövegébe másoltuk. Az ezekben tett ígéreteket sajnos már korábbi levelezésünkben és szóbeli egyeztetéseink során is többször hallottuk az elmúlt több, mint egy év során. 

A Szobrász Pince állapota sajnos azonban MOST válságos - és attól tartunk, hogy amire elérhető lesz valamilyen - bármilyen pályázat a felújítására - mint azt láttuk több, a Birtok kezelésében lévő régi pincénél - 'életveszélyes'-nek minősítik, és nemes egyszerűséggel eldózerolják. Mi nem teljes renovációt és élményközpont kialakítását kérjük a Birtoktól a pincében, hanem hogy az alapvető állagmegőrzési munkálatokat végezzék el: javítsák meg a tetőt, a korlátot, a homlokzatot tartsák rendben, tegyék zárhatóvá az épületet.

Ezért peticiónkat továbbra is érvényben tartjuk, és kérünk mindenkit, aki egyetért céljainkkal, írja alá. 

Köszönjük! 


Somlói Borok BoltjaPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...