A jól működő bejelentő- és segélyrendszerért a szexuális zaklatás áldozatainak

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Köszönet ! és a továbbiak...

2017-11-29 16:39:45
Highlights info row imageKedves Aláíróink!

 

Nagyon szépen köszönjük, hogy kiálltatok az ügy mellett! Most hogy átléptük a bűvös 100 aláírást :-), szeretnénk tovább haladni, mert ahogy írtuk, a segélyrendszer jobbá tétele a célunk! Több levelet kaptunk, amiben felajánlottátok önkéntes segítségeteket, illetve olyat is, amiben segítséget kértetek. 

Megerősítjük, hogy nem áll se vallási, se politikai szervezet mögöttünk, és minden áldozatsegítő szervezet munkáját  fontosnak tartjuk (a múlt héten közzétett, a mienkhez hasonló tárgyú petíciót is).

Ugyanakkor, mi elsősorban nem az Isztanbuli Egyezmény ratifikálásáért állunk ki, hanem azért, hogy az egyezmény ratifikálásától függetlenül is, legyen Magyarországon egy jól működő támogatási rendszer, ami pszichológiai és jogi értelemben vett első-segélyt nyújt az elszenvedett erőszak, megaláztatás után. Így segít visszabillenteni az ember és a világ megszakadt egységét, irányt mutathat a felépüléshez, és teljes körű tájékoztatást is nyújt a további lehetőségekről, és a feltételekről (pld. a bizonyítás szüksége, az eljárás részletei).  

Erre az elsősegélyre még jóval a rendőri feljelentés megtétele előtt van nagy szükség, és mi a személyes példánkon úgy tapasztaltuk, hogy a rendszer nem jól működik.  

 

Két irányban lépnénk tovább:
 

Önkéntes segítés. Várunk még elsősorban pszichológiai, pedagógiai, jogi területen jártas embereket, de más, pld. informatikai végzettség is szuper lenne, hogy egy csapattal el tudjuk kezdeni a munkát, szervezett keretek között. Ha ebben érdekelt vagy, akkor írj nekünk üzenetet a tenniakarokerte@gmail.com, vagy a Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével gombra kattintva.

 

Oktatóanyag. Ha pedig el szeretnéd mondani a történetedet a tanulságokkal együtt úgy, hogy abból mások is tanulhassanak, és akár név nélkül is, akkor írj nekünk az elakarommondani@gmail.com oldalra vagy a Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével gombra kattintva. 

 

Várjuk az üzeneteiteket!

Addig is minden jót és kitartást kívánunk!

Üdvözlettel,  

 


Rajacic Ágnes fejlesztési tanácsadó, Czapáry Veronika író



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.