Elegünk van Parászkából!

Az aláírások leadása

2017-04-04 18:29:09

Tisztelt Aláírók!

Ez a petíció több mint egy éve jött létre, de sajnálatos módon nem hatotta meg az érintett személyt, illetve a döntéshozókat (mindössze az Erdélyi Riportot zárták be, de azt is kérdéses okok miatt). Az erdélyi magyarokkal / székelyekkel szembeni sértő, fenyegető és megalázó nyilatkozatait azóta is folytatja (legutóbb a gyergyói magyarokat támadta, jelentgette). A Marosvásárhelyi Rádiónál betöltött szerepében megerősítette Szász Attila, főszerkesztő-helyettes, talán bíztatja is a Magyar Kormányt és a vele szimpatizáló erdélyi magyarokat támadó rosszindulatú megnyilvánulásainak a felerősítésére. Ennek a sajnálatos folyamatnak a megállítására ezt a petíciót el lehet küldeni a Román Rádiótársasághoz.

Societatea Română de Radiodifuziune

Adresă: Strada General Berthelot 60-64, București

Telefon (centrală): 021-303.1777

E-mail: comunicare@radioromania.ro

Ferencz Zsombor

Köszönet

2016-02-13 07:46:05

Köszönöm, hogy aláírták a petíciót. Eddig több mint 1500 aláírás gyűlt össze.

A petíció fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ez az utóbbi napok legnépszerűbb petíciója (a statisztikák megtalálhatóak ezen az oldalon).

Ami viszont még ennél is fontosabb és sajnálatosabb: nagyon vehemensen tíltakoznak és agitálnak a petíció ellen a P.B.-t "fronton" tartó háttéremberek, akik érintve érzik magukat. Minden eszközzel harcolnak ellenünk. Az első módszerük ezen az oldalon, a trágár és provokáló bejegyzések használata volt. Ezért kellett törölnöm a gyanús kommenteket. A másik, az ellenem, ellenünk indított lejárató hadjárat, különböző médiafelületeken.

Aki teheti, és van kedve hozzá, megvédheti a petíciónkat a belinkelt Transindex cikkek oldalain.

Megjegyzendő, hogy ugyanez a Transindex, éppen a most agítáló újságírók aláírásával indított már egy sokkal "gyalázatosabb" petíciót György Attila, József Attila-díjas író, újságíró ellen. http://hargitanepe.transindex.ro/ Ennél undorítóbb kétszínüség már nem is létezhet.

Rátérve arra a kérdésre, hogy mi lesz az aláírásokkal. Nyílvánvalóan, el kellene érnünk a kitűzött célt, hogy megszűnjön a jelenlegi állapot. Hogy ne kapjon ekkor médiafelületet mindaz, ami egyeseknek eszmefuttatás, másoknak viszont sértés és gyalázás. Természetesen a véleményhez való jog mindenkit megillet. Ugyanakkor a P.B. személyén is túlmutat a probléma, hiszen a baloldali sajtó Erdélyben egyeduralkodó. Ezt a petíciót is csak elítélő hangnemben mutatták be (vagy be sem számoltak róla), és az aláírók nagy száma ellenére sem akadt senki, aki mellette állt volna. Pedig ha ilyen népszerű az, amit aláírtunk, akkor csak kell legyen némi létjogosultság benne. Nyugodtan kijelenthető, hogy Erdélyben a jobboldali média annak ellenére is megszűnt létezni, hogy az itteni magyarok többsége jobboldali gondolkodású (ezt egy pontos közvéleménykutatással is nyugodtan be lehet mérni, de ezt bizonyították a választási eredmények is).

Igy tehát, ezt a petíciót, amely továbbra is elérhető marad az interneten, a P.B.-t foglalkoztató intézmények mellett elsősorban az RMDSZ elnökének, Kelemen Hunornak az asztalára kell letennünk, mert ő nevezi ki a beosztottjai által az állami rádiók és tévék magyar főszerkesztőit, vezetőit. Ők engedték be adásba az indulatokat kiváltó műsorokat. Ezután Kelemen Hunornak kell a meghozott vagy elmulasztott döntéseinek a következményeit vállalnia. Amennyiben nem lesznek változások, az erdélyi sajtó pedig továbbra is az eddigi kerékvágásban marad, akkor további demokratikus eszközökkel kell majd élni. Természetesen, a cél az, hogy összhangba kerüljön a sajtó és közönsége. Az olvasó szeresse azt akitől olvas, az író pedig szeresse azt, akinek ír.

Jobb médiafelület hiányában, elsősorban itt fogom még közölni Önökkel, ha leszenek újabb fejlemények. Előre is elnézésüket kérem, ha lesz olyan visszajelzés, amelyre nem fogok tudni (időhiány miatt) válaszolni.

Üdvözlettel,

Ferencz Zsombor

Terjeszd a hírt és oszd meg ezt a petíciót!

Kérjük a lehető legtöbb emberrel ossza meg ezt a petíciót. Minél többen írják alá ezt a petíciót, annál több figyelmet fog kapni a médiától és döntéshozóktól.

Szponzoráljon hirdetési felületet a petíció számára az oldal alján. Naponta több ezer látogatónk van, így ez a lehetőség nagyon hatékonyan és költségkímélő módon tudja felhívni a figyelmet petíciónkra.