Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Őrbottyánban! 2022.

Nyomatékosan kérem az őrbottyáni Önkormányzatot és az általuk felkért Kivitelezőt, hogy lakóhelyem közvetlen környezetében NE szórjanak ki vegyi anyagot szúnyoggyérítés céljából!

szunyogirtas-autorol.jpg

A petíció aláírásával felhatalmazom a petíció készítőjét, hogy nevemet és címemet átadja az Önkormányzat és a Kivitelező részére, hogy kérésemnek eleget tehessenek.

Őrbottyán, 2022. június

Rövid ismertető a kémiai szúnyoggyérítésről:

"Hazánkban jelenleg döntő részben kémiai úton végzik a szúnyoggyérítéseket. Az ezekhez használt vegyszerek hatóanyaga szinte kivétel nélkül a deltamethrin nevű idegméreg, amely minden állatra káros, ami nem melegvérű. A szúnyogirtások során elenyészően kevés csípőszúnyog pusztul el, míg a méhek, lepkék és az egyéb rovarok pusztulása a szúnyogokénak akár több százszorosa is lehet. De a felhasznált vegyszer kiemelten veszélyes a vízi szervezetekre (halakra, kétéltűekre) és a hüllőkre is. Az embereknél mutagén hatása van, az arra érzékenyebbek fizikai tüneteket észlelnek magukon mind a permetezést követően a levegővel érintkezés által, mind a vegyszermaradványokat tartalmazó táplálékok (zöldség, gyümölcs) bevitelével.

Van olyan megoldás, amit megfelelően alkalmazva a kémiai irtások akár teljességgel is mellőzhetőek lennének! Az egyik megoldás a biológiai szúnyogirtás, ahol olyan szerek használatával történik a védekezés, amely kizárólag a csípőszúnyog lárvákra hat, a másik pedig a környezettudatos szúnyoggyérítés, amely komplex módszer a természetes ellenségek bevetésén alapul. Területarányosan mindkét módszer lényegesen olcsóbb a kémiai irtásnál, és megkímélhetné környezetünket, az élővilágot, és nem kevésbé magunkat, embertársainkat és gyermekeinket a vegyszeres mérgezéstől!

Biológusok állítják, hogy a kémiai gyérítés hosszú távon nem csökkenti, hanem közvetve növelni fogja a szúnyogok számát, miközben rengeteg hasznos rovar elpusztul. Az ember önmaga ellen tesz, amikor vegyszerrel irtja a repülő rovarokat és a következmények azok, amik igazán csípni - és fájni - fognak."

collage.JPG

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Veress Judit petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.







Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...