Zöld- és szelektív hulladék elszállítása Gödöllo környékén

Gödöllő környékén az alábbi társaságok felelősek a zöld- és szelektív hulladék elszállításáért:
° Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.)
° Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH)
° Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft.

Van bőven szervezet akik a hulladék elszállítását végzik, mégis júniusban nem történt meg zöld- és szelektív hulladék elszállítása.
Munkájukban nem fennakadás van, hanem működésük szervezetlen.
Azért mert:
° ezeknél a szervezeteknél tömeges felmondás történt, amivel feltételezésem szerint a dolgozók nemcsak az elégedetlenségüket, hanem a tiltakozásukat is ki akarták fejezni,
° a DTkH weboldalán a hírekben (https://w1.dtkh.hu/) egy hosszú-hosszú lista van, hogy honnan és mit nem tudtak elszállítani, azzal a kéréssel, hogy legyünk türelemmel;
° a DTkH arra kéri a lakosságot, hogy hagyja kint az utcán a hulladékot, mert valamikor elszállítják, de hogy mikor arról semmi hír nincs;

Az elmúlt 2-3 hét alatt a zöld zsákok málnak szét, a kitett szemét bűzlik. A kiszakadt zsákokból a szél hordja szerte szét a szemetet.

Miután a lakosok a megadott időpontokban a hulladékot kapujuk elé kitették és a szerződés szerint a hulladék elszállításra vár a hulladék nem az ő tulajdonuk, henem a felsorolt társaságok tulajdona.

Ezért felszólítjuk a felsorolt társaságokat, hogy a hulladékaikat ne a közterületeken, az utcákon tárolják - immár harmadik hete -, mert ez 2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról 1/A. § (1) bekezdése szerint ez tilos.

Az említett törvény 1/A. § (2) bekezdése szerint - mint eredeti tulajdonos - én, mint lakos is felelős vagyok.
Ha én szállítom el a hulladékot, akkor kártérítést követelek, valamint úgy szállítom el, hogy egyúttal tiltakozásomat is kifejezzem.

Felszólítjuk a felsorolt társaságok felügyeleti szerveit, hogy a szervezetlen működés felelőseit vonják felelősségre!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Révfy_Dezso petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )