Zamárdiban ne legyenek nagy zenei fesztiválok (Sound, Strand)!

Egyet ért-e azzal, hogy NAGY ZENEI FESZTIVÁLOK nélkül teljen el ezentúl minden nyár Zamárdiban?

Tisztelt zamárdi polgárok, tisztelt nyaralótulajdonosok!

Azt hittük, végre főszezonban is miénk marad szeretett városunk a magyar tenger partján, és elfeledhetjük azt a több mint 14 éven keresztül ismétlődő, hetekig tartó őrületet, amivel a nagy zenei fesztiválok (Sound, Strand, B. My Lake) esztendőről esztendőre sújtottak bennünket, és nagymértékben terhelték környezetünket is.

Tavaly és idén a járvány akadályozta meg, hogy újból hetekre elvegyék tőlünk a Balatonpartot és a nyár nagy részét. Csodák csodája, Zamárdiba özönlöttek az itthon maradt magyar turisták, rég látott forgalmat hozott a nyár, és ez az idén sincs másképp.

Boldog, felszabadult nyarat éltünk meg a fesztiválok nélkül.

Bizonytalan, mit hoz még a koronavírus, a zenei rendezvények hoppon maradt gazdái azonban, Zamárdi vezetőivel egyetértésben újra fenekednek: a Balaton Sound 3 éves folytatásában akarnak a fejünk felett egymással megállapodni, de háttértárgyalások folynak a Strand fesztivál további megrendezéséről is.

Nyár elején a Képviselő Testület csak abban az esetben látott lehetőséget a 3 éves bérleti szerződés megkötésére (ezt nyilatkozták a fesztivált rendező cég felé), hogy ha a szeptemberig lezajló lakossági közvéleménykutatás pozitív eredménnyel zárul.

A közvéleménykutatást a Polgármesteri Hivatalnak kellett (volna?) előkészítenie, hogy a szeptemberi ülésen már eredményt hirdethessenek a tervezett szerződéskötés előtt.

Csakhogy a kutatómunkának se híre, se hamva, egyetlen megkérdezett állandó zamárdi lakos sem hallott eddig (augusztus 20-ig) róla. Vajon miféle kutatási eredmény kerülhet így nemsokára a képviselők elé?

Tisztelt zamárdi polgárok és nyaralótulajdonosok, ne hagyjuk, hogy a megkérdezésünk nélkül határozzanak velünk kapcsolatban, és ne engedjük, hogy előnytelen döntésekkel tovább terheljék a féltve őrzött Balatonpartunkat, településünket és bennünket, elég volt ebből 14 év!

A 2020. és 2021. évi nyári szezon bebizonyította, hogy nagy zenei fesztiválok nélkül is nagyon jól megvan a város, a helyi vállalkozók forgalma egyáltalán nem csökkent.

A város bevételkiesésére csak akkor lehetne hivatkozni, ha készült volna a korábbi években egy mérleg, amely a fesztiválok bevételeit, az azzal kapcsolatos városi kiadásokat számba vette volna. Eddig ilyen számbavételt (ha egyáltalán készült) soha még nem tett közzé a város vezetése.

Tisztelt zamárdi polgárok és nyaralótulajdonosok, kérjük Önöket, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezésüket!

Zamárdi Szíve Társaság    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Zamárdi Szíve Társaság petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.