Váci Egyházmegyei Ifjúsági Zsinat - Zárónyilatkozat

Kedves Testvérünk!

A tavalyi év őszén került sor a váci egyházmegyei Ifjúsági Zsinatra. Ezen az eseményen az egész hétvége során közel 200 fő jelent meg. Ott voltunk papok, hitoktatók, egyházközségben aktív fiatalok és érdeklődők. A program meglehetősen intenzív, de egyben sokszínű is volt. Részletes beszámoló itt olvasható róla: Ifjúsági Zsinat 2015.

Az esemény legfőbb célja nem pusztán az volt, hogy legalább egyszer direkt módon találkozzanak egymással azok, akik az egyházközségek életében jelentős szerepet vállalnak vagy szeretnének vállalni, hanem ennél sokkal több: megerősíteni ezen hármas (papok-hitoktatók-fiatalok) kapcsolatát és együttműködését. Az imák, tréningek és csoportos műhelyek eredményeképpen létre jött egy záródokumentum, ami az említett célt kívánja megalapozni és segíteni. Jól tudjuk, hogy nem tudott mindenki jelen lenni ezen az Ifjúsági Zsinaton, aki szeretett volna. Az is valószínű, hogy sok helyre el sem jutott a híre, de még ha el is jutott, egyáltalán nem biztos, hogy szervezőkként maradéktalanul jól kommunikáltuk a célját. Ezek mellett sok egyéb oka is lehet, hogy a Váci Egyházmegyében élők többsége még nem is találkozott az Ifjúsági Zsinat hírével, sem a záródokumentummal. Éppen ezért próbáljuk most eljuttatni azt minden, az egyházközségében szolgálóhoz, egyúttal lehetőséget biztosítva, hogyha a benne írtak számára is vállalhatóak és általa is támogatandóak, akkor azt ki is nyilváníthassa elektronikus aláírásával. Mindennek a legfőbb célja teljesen azonos az Ifjúsági Zsinat eredeti céljával: megerősíteni az együttműködést a papok, hitoktatók és fiatalok között.

A teljes zárónyilatkozat az alábbi linken tölthető le:   V. E. Ifjúsági Zsinat - Zárónyilatkozat

Váci Egyházmegye Ifjúsági Lelkészség    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével