Üzemanyag árak mérséklését kérjük!

Kérjük a Magyar kormányt a jelenlegi üzemanyagárak mérséklésére. Az üzemanyagokra kivetett adó a jövedéki adó, mely a benzin esetében fix 120 forint literenként (gázolajé fix 110,35 Ft /liter). Ebben az esetben viszont egy különleges szabály van érvényben, miszerint ha a kőolaj hordónkénti ára tartósan 50 amerikai dollár vagy az alá csökken, akkor a benzin jövedéki adómértéke literenként 5 forinttal nő (125 Ft/liter lesz a jövedéki adó; gázolajé is nő 120,35 Ft/literre). 50 dollár feletti olajár esetében nincs ez a pluszteher. Utolsó adótételként rakódik az üzemanyag árára az általános forgalmi adó (a nettó ár 27%-a), amely minden, az előbbiek során felsorolt tételre rakódik, tehát például a jövedéki adóra is 27%-os áfát kell fizetnie a magyar autósoknak.


Juhász Tamás (OTFM tulajdonos és szerkesztő)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Juhász Tamás (OTFM tulajdonos és szerkesztő) petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...