Tiltakozunk az UNICEF Gyűlöletkampánya ellen

Hogy lehet a gyeremekbántalmazást megállítani? #hogylehet

A gyülőlet gyülőletet szűl, ez lenne a megoldás?

Jog-F-osztott Gyermekek és Szüleik Mozgalom Közleménye

Siker, pontosabban fél siker. Tompa Balázs UNICEF kampányának kreatív reklámszakembere elismerte, hogy az üzenetet nem a legjobb módon terjesztették. Ezért kicserélik a bántalmazó apát anyára. Bár ezzel a probléma továbbra se szünt meg, de legalább elismerik hibájukat.

Tisztelt UNICEF Magyarország!

Eddig úgy gondoltam "egészséges" arányú reklámokat készítenek/rendelnek ahol senkit se ért hátrányos megkülönböztetés. De szemlátomást diszkriminált kampányt folytatnak a múltkori "Kislányok világnapja" kampány után (szép és nemes gesztus) ahol csak kislányok megmentésére koncentráltak, teljesen kizárva a kisfiúk sorsát. Pedig több tanulmány is kifejti, hogy a kisfiúkkal több visszaélések történnek. Ez ellen is ellenkampányt indított a Valódi Egyenlőség csoport, hogy létrehozzák a "Kisfiúk világnapját" is. Mert nem lehet különbséget tenni gyermekek között.

Most pedig egy nyiltan diszkrimináló kampányt folytatnak.

Az hogy ezt a gyűlöletkampányt pont önök az UNICEF követte el pedig még aljasabbá degratálja a helyzet súlyosságát, hiszen pont önöknek kéne tudniuk, hogy a Gyermekjogi Egyezmény értelmében TILOS/VESZÉLYES/BÁNTÓ minden olyan megnyilvánulás, ami a gyermekek érzelmi s értelmi képességeire veszélyes.

Márpedig az apák nyilt kriminalizálása, hogy a célzott reklám által megszólított gyermek világképét lerombolják, miszerint az édesapjuk erőszaktevő igen csak megrázza a fiatal befogadó elmék világnézetét. Hiszen életük egyik központi szereplőjéről akarják elültetni bennük a kételyt, hogy ne bizzanak bennük. Sőt rettegjenek tőlük.

Ez a gyermekek érzelmi világának durva megsértése, az 1989. november 20-án született New York-i Gyermekjogi Egyezmény (melyet 1991.-ben Magyarország is aláírt) semmibevétele, azon szervezettől, ami ép az egyezmény betartásáért küzd világszerte.

Amennyiben jobban áttanulmányozzák az egyezmény cikkejeit (vagy a saját maguk által készített "gyermeknyelven" fordításukat http://unicef.hu/25-eves-a-gyermekjogi-egyezmeny/)
13. cikk A gyerekeknek joguk van minden információt megkapni és ezt másokkal megosztani mindaddig, amíg az információ rájuk vagy másokra nézve nem káros.
14. cikk A gyerekeknek joguk van, hogy azt gondolják és abban higgyenek, amit jónak látnak.
17. cikk A gyerekeknek joguk van ahhoz, hogy megbízható információkhoz juthassanak a tömegtájékoztatásból. A televízióknak, a rádióknak és az újságoknak a gyerek számára érthetô módon kell tájékoztatniuk, és nem terjeszthetnek gyerekre ártalmas mûsorokat, anyagokat.
- láthatják, hogy se a gyermekre se szerettére nem lehet rosszat mondani előttük, mivel az érzelmi bántalmazásnak minősül.