Túl könnyű volt a 2018-2019 tanévi általános iskolai idegennyelvi kompetenciafelmérés. Írassák újra!

A 2018-2019 tanévi általános iskolai idegennyelvi kompetenciafelmérés eredménye nem tükrözi a diákok képességeit, mivel a kitöltendő feladatlap túlságosan egyszerű volt, a tanulók már magasabb szinten tanulják az idegennyelveket. A gyermekek néhány perc alatt képesek lettek volna megoldani a szövegértés témájú feladatokat, de ezekre fél órát kaptak. A hallás alapján való értéshez használt hangfelvételeken a beszélők nagyon lassan fejezik ki magukat és hosszú szüneteket tartanak szavaik, mondataik közben. A hallás alapú feladatok is 5-6 perc alatt megoldhatóak voltak, de ezekre is jóval több időt adtak.

Írassák újra az idegennyelvi kompetenciafelmérést, de immáron egy nehezebb változatát!

Az aláírással engedélyezem Gyula Szauervein, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.

3000 olyan embernek fogjuk reklámozni ezt a petíciót, akik más petíciókat megnéznek az oldalunkon, de ezt a petíciót még nem látták.