Törvénymódosítás az internetes bántalmazás visszaszorításáért

Magyarországon a gyerekek 43%-a volt bullying elszenvedője, 61%-uk ismer olyat, akit ért már fizikai vagy verbális zaklatás, 25%-uk pedig bevallotta, hogy volt már bántalmazó. Ami igazán megdöbbentő: a szemtanúk egyharmada nem tesz semmit, azaz nem áll ki társaiért, ha bántalmazás éri őket.

Sajnos Magyarországon minden második gyereket zaklattak már fizikailag vagy verbálisan, majdnem minden ötödik bántalmazott azonban senkitől nem kér segítséget.

Egy kutatás szerint a szülők 27%-a állítja, hogy gyerekét érte már bántalmazás, miközben a gyerekek 43%-a állította ugyanezt. Ugyanez a kutatás rámutat, hogy minden harmadik gyereket érint Magyarországon az internetes zaklatás, azaz a cyberbullying és csupán minden tizedik bajba került fiatal kér segítséget. Az UNICEF kutatása szerint pedig a magyar 5–8. osztályos gyerekek közel 80 százaléka az internetes bántalmazást súlyosabbnak tekinti a bántalmazás egyéb formáinál.

Itt az ideje, hogy tegyünk a jelenség ellen!

Kucsák László országgyűlési képviselő törvénymódítási csomagot terjeszt elő az Országgyűlésnek, amelynek célja, hogy a büntető törványkönyv része lehessen az interenetes zaklatás és bántalmazás.

Ha ön is egyet ért ezzel, kérem, írja alá petíciómat!