Tiltakozunk az újabb digitális oktatás ellen!

A pozitívan beharangozott digitális oktatás az ország nagy részén egyáltalán nem volt pozitív, mert valódi digitális oktatás nagyon sok iskolában nem valósult meg. Az nem digitális oktatás, hogy a tanárok emailen és egyéb platformon átküldik a szülőnek a tananyagot határidővel! A gyerekek 2020. márciusa óta nem tartózkodtak hasonló korú társaikkal, szocializációjukat sok esetben negatívan befolyásolta, leginkább az alsós korosztály tekintetében. Hónapokig el voltak tiltva társaiktól, befelé fordulók lettek, sok esetben depressziósak. Az alsós korosztály nagy része nem képes arra, hogy önállóan egyedül tanuljon otthon, miközben a szülők dolgoznak. Az egyedülálló szülőkre plusz terhet ró, hogy munka után hazatérve még órákig tanulniuk kell a gyermekkel. Mivel a szülők többsége nem rendelkezik pedagógusi végzettséggel, tulajdonképpen törvénytelen hónapokig pedagógusi munkára kényszeríteni őket. Ezért minimum fél havi pedagógusi fizetést kellene hogy kapjanak. Azon szülők, akik szabadságot vettek ki a tavaszi digitális oktatás miatt, most már szabadságuk híján vannak és az újabb digitális oktatásnak nevezett embertelen rendszer miatt nem fognak tudni kivenni szabadságot. Normális oktatást akarunk, ahol a gyerekek társaikkal tanulhatnak normál körülmények között szakember segítségével, nem pedig a szülők által, akik nem szakemberek és egy régi oktatási rendszer szerint tanultak, sok esetben már nem emlékeznek a tananyagra. A tavasszal lezajlódott digitális oktatás alatt az alsós tagozatosok nem szereztek tudásanyagot, sok esetben a szülő oldotta meg helyettük a házi feladatot. A hazai járványügyi helyzet nem indokolja az iskolák újbóli bezárását, ez a vírus már örökre velünk marad és nem megoldás ha végleg bezárjuk az iskolákat. A gyerekeinknek egészséges lelki fejlődés szükséges, nem négy fal közé zárt rab életmód! Amennyiben a kormány ismét digitális oktatást rendel el, az emberjogi bírósághoz fordulunk és bepereljük a magyar államot, mert nem tette lehetővé a valódi digitális oktatást, nem teremtette meg hozzá a technikai keretet és nem követelte meg a pedagógusoktól az online oktatást! Fél havi pedagógusi fizetést kérnek azon szülők, akik napi 8-12 óra munka mellett még otthon 3-5 órát tanulnak minden nap a gyerekkel!

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Kiss Andrea, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook